Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνελήφθησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών για διάρρηξη οχήματος

Συνελήφθησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών για διάρρηξη οχήματος

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 12 κλοπές και απόπειρα κλοπής, σε αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 31 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο το βράδυ του Σαββάτου, στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν όχημα και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από την 7η έως και την 9η9.2019, διέπραξαν ακόμη 11 κλοπές από οχήματα στον χώρο στάθμευσης του ίδιου αρχαιολογικού χώρου.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ