ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά ποιοι απεργούν αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου – Θα παραλύσει η χώρα

Λεωφορεία & Τρόλεϊ 24ωρη απεργία
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ και λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα εκτελούν τα δρομολόγιά τους. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και στο δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) 24ωρη απεργία
«Χειρόφρενο» τραβά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο ΗΣΑΠ καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει ΑΔΕΔΥ ενάντια του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. προχωρεί στις 24 Σεπτεμβρίου σε 24ωρη απεργία στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Μετρο κινείται 09:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ
Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων µε στάσεις εργασίας την Τρίτη (24/09) για τις γραµµές 1,2,3 από έναρξη λειτουργίας έως 9:00 και από 21:00 έως λήξη της και για το δίκτυο του τραμ από έναρξη λειτουργίας έως 07:00 και από 23:00 έως λήξη της κυκλοφορίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων», προκήρυξε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη (24/9).

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλει, τα λεωφορεία και στο δίκτυο της γραμμής 1 μετρό (πρώην ΗΣΑΠ).

Πλοία (ΠΝΟ) 24ωρη απεργία

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία της με το υπό κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τραμ κινούνται 08:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ
Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων µε στάσεις εργασίας την Τρίτη (24/09) για τις γραµµές 1,2,3 από έναρξη λειτουργίας έως 9:00 και από 21:00 έως λήξη της και για το δίκτυο του τραμ από έναρξη λειτουργίας έως 07:00 και από 23:00 έως λήξη της κυκλοφορίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων», προκήρυξε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη (24/9).

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλει, τα λεωφορεία και στο δίκτυο της γραμμής 1 μετρό (πρώην ΗΣΑΠ).

Δάσκαλοι & Καθηγητές 24ωρη απεργία

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Εργαζόμενοι στις Τράπεζες (ΟΤΟΕ) 24ωρη απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ ζητάει από την κυβέρνηση:

«Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.

Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία.

Να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

Δημοσιογράφοι (Εργαζόμενοι σε MME) 12:00 έως 15:00

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται: «Αντιδρούμε έντονα σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Επίσης, εξήγγειλε πανελλαδικές στάσεις εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 «για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια μέρα, 24 Σεπτεμβρίου, έχει προκυρήξει 24ωρη απεργία και η ΠΝΟ.

Όπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός–κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους».

Δημόσια Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας (ΠΟΕΟΔΗΝ) 24ωρη

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργατικά Κέντρα της χώρας και πολλές άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πτήσεις (ΟΣΥΠΑ) 12:30 έως 15:30

Η ΟΣΥΠΑ στηρίζοντας το δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής δράσης αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την 24/09/2019 με στάση εργασίας από 12:30 τοπική της 24/09/2019 έως 15:30 τοπική της 24/09/2019.

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

1 ώρα πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

2 ώρες πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

3 ώρες πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

12 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο με σκάκι, χαμόγελα και κέφι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν όλους, μικρούς…

14 ώρες πριν

Ο Τάκης Κοντός νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας

Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν στο Ναύπλιο στις 29-04-2024, αναδείχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του…

14 ώρες πριν