ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κύκλος του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Επιστολή προς την ΚΕΔΕ έστειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτσης, ενημερώνοντας για τον νέο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

 

 

Αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση:

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, σχεδιάζει την υλοποίηση νέου κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής πρόνοιας της χώρας, καθώς και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Τα έργα αυτά, όπως και όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Δήμων (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κλπ).

Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις κατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ενδεικτικά αναφέρονται έργα που στοχεύουν:

  • Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους,
  • στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών,
  • στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,
  • στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας. Θα ακολουθήσει σχετική επιστολή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς κάθε δήμο/μέλος σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία”.

 

Argonafplia.gr (SO)

Πρόσφατα

Εγκαίνεια στο Άργος του Learning Seed: Οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών

Η Learning Seed, ο οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών αποκτά νέο χώρο στην πόλη…

13 ώρες πριν

Βρέθηκε ο 49χρονος δρομέας Αμπντάλα Τανούς

Βρέθηκε στην οικία του μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ο δρομέας Αμπντάλα Τανού. Σύμφωνα με…

16 ώρες πριν

Πανηγυρικά εορτάζει την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα η Νέα Κίος Άργους (βίντεο)

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρας στην ομώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας…

18 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη για 34χρονου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Άργος: Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη, χθες (10.5.2024) το πρωί, σε…

18 ώρες πριν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Από…

19 ώρες πριν

Άργος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με 8 θέματα

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου…

1 ημέρα πριν