Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΔήμος Τρίπολης: Λύση του προβλήματος των αδέσποτων με σεβασμό στην νομιμότητα

Δήμος Τρίπολης: Λύση του προβλήματος των αδέσποτων με σεβασμό στην νομιμότητα

Συνέντευξη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Τρίπολης, κ. Λαγός, για το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο οποίος ανακοίνωσε την επανασύσταση της επιτροπής που ασχολείται με το ζήτημα.

 

Ο κ. Λαγός ανέφερε:

Μετά από εντολή του δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, αναλαμβάνω να συντονίσω τις ενέργειες προκειμένου να συσταθεί ξανά η πενταμελής επιτροπή η οποία ασχολείται με το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Έχουν καλεσθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να μας αναλύσουν την νομοθεσία γύρω από αυτό το θέμα. Καλέσαμε την κτηνιατρική υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα τον πολιτιστικό φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης, όλους όσους θα έχουν κάποια μέλη στην πενταμελή επιτροπή. Θα συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, θα γίνουν και προτάσεις για το ποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτή την επιτροπή και στο τέλος θα αποφασίσει ο δήμαρχος για την σύσταση της επιτροπής.

Επειδή το θέμα των αδέσποτων είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Τρίπολης, ο Δήμος προχωράει άμεσα σε ενέργειες συστάσεις της πενταμελούς επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει μία διαδικασία νόμιμης οριστικής λύσης.

Η συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης μέχρι στιγμής είναι σε εξαιρετικό κλίμα. Εμείς σαν δήμος θέλουμε την νομιμότητα, όμως θέλουμε και οι πολίτες να μπορούν να περπατάνε με ασφάλεια στην πόλη.”

Όσον αφορά τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων ο κ. Λαγός ανέφερε ότι έχει μιλήσει ήδη με τους ανθρώπους που είχε ορίσει η δημοτική Αρχή του κ. Παυλή και είπαν ότι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου όπου υπάρχει μία ενεργή σύμβαση θα λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις τις οποίες θα γίνουν για να αλλάξουν κάποια πράγματα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ