Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Ο  80ος  Πανελλήνιος  Μαθητικός  Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.)  στα  Μαθηματικά,  «Ο ΘΑΛΗΣ»,  διοργανώνεται από την  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9 π.μ.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους/στις μαθητές/-τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης.
Οι απαντήσεις των μαθητών/-τριών από κάθε εξεταστικό κέντρο θα  αποσταλούν στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα ή στα κατά τόπους Παραρτήματά της (όπου αυτά υπάρχουν) για βαθμολόγηση. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές για βράβευση των μαθητών/-τριών που θα διακριθούν.

Οι μαθητές/-τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2020.

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες/-θείσες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 22 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Μάιος 2020), στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2020) και στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρωσία, Ιούλιος 2020).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ