Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕγκαθίσταται ο νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας

Εγκαθίσταται ο νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας

Σήμερα Τετάρτη, 18-9-2019, ξεκινάει η διαδικασία της εγκατάστασης νέου αξονικού τομογράφου στη Ν.Μ. Άργους, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία της «συμφωνίας πλαίσιο» που αφορά στην «Προμήθεια Συσκευών Τομογραφίας και Παροχής Υπηρεσιών Ιατρικής Απεικόνισης για 19 Νοσοκομεία».

 

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αργολίδας:

Η σύμβαση εγκρίθηκε κατά την 27η/5-7-2019 συνεδρίαση του Δ.Σ. Αργολίδας ενώ, ταυτόχρονα, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η παραχώρηση του υπάρχοντος, πλήρως λειτουργικού αξονικού τομογράφου, προκειμένου αυτός να εγκατασταθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

Με την απόφαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου συνεπές σε προηγούμενη απόφασή του (26η/9-11-2017 συνεδρίαση) κάνει πράξη την υπόσχεσή του για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο και το δημόσιο συμφέρον.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, ο Νομός μας πλέον θα διαθέτει:

  • ένα νέο εξελιγμένο αξονικό τομογράφο στη Ν.Μ. Άργους.
  • έναν πλήρως λειτουργικό αξονικό τομογράφο στη Ν.Μ. Ναυπλίου για πρώτη φορά από τη λειτουργία της

με προφανή συνδυαστικά οφέλη, τόσο λόγω της υψηλότερης διαγνωστικής ικανότητας που συνεπάγεται η εξελιγμένη απεικονιστική δυνατότητα του νέου τομογράφου, όσο και λόγω της σημαντικής μείωσης των μετακινήσεων των ασθενών μεταξύ των δύο νοσηλευτικών μονάδων του Νομού (αλλά και σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες, εκτός Νομού).”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ