Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓια μείωση μισθών έως και 40% κάνει λόγο ο Γ.Γκιόλας

Για μείωση μισθών έως και 40% κάνει λόγο ο Γ.Γκιόλας

Για τη μείωση των μισθών που μπορεί να φτάσει έως και 40%, την περικοπή του κοινωνικού μερίσματος φέτος και τα όσα αναμένονται να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το τέταρτο μνημόνιο που σιγά – σιγά φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε “Στο Κόκκινο”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

 

Στον Στάθη Σχινά, ο βουλευτής Αργολίδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι η κοινωνία μάτωσε για να λάβει από το 2016 έως το 2018 το κοινωνικό μέρισμα και η Νέα Δημοκρατία πλέον της το στερεί και «πρόκειται περί ανάλγητης επιλογής» εκ μέρους της κυβέρνησης. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ του υπερπλεονάσματος δόθηκαν σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά, εξήγησε ο βουλευτής, και με αυτό καλύφθηκαν και ανάγκες ουσιώδης και βασικές.

Ο κ. Γκιόλας μίλησε για το πώς ΜΜΕ παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη και εξειδικευμένη κατάσταση, την οποία υποτίθεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε 45 ημέρες με το μαγικό ραβδάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο η κοινωνία θα βλέπει ότι συνθλίβεται, θα αντιδράσει σημείωσε ο βουλευτής με αφορμή και την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κατηγόρησε την Κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας για την επιλογή της να μην δοθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Δεν είναι όλα ρόδινα και όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν τα προσφιλή στην Κυβέρνηση ΜΜΕ. Έρχονται εξωφρενικές μειώσεις στους μισθούς μέχρι και 40%.

Η υπόθεση της NOVARTIS είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο.”

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ