Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈνταση των ελέγχων στα πυρηνελαιουργεία ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ένταση των ελέγχων στα πυρηνελαιουργεία ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καλώντας τες να προβαίνουν σε συνεχείς και απροειδοποίητους ελέγχους σε πυρηνελαιουργεία, κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου.

 

Η συγκεκριμένη αυστηρή οδηγία δόθηκε μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα για το θέμα των πυρηνελαιουργείων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και Διοίκησης Βασίλης Καπέλιος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη -με την ιδιότητά της ως τ. αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας-, ιδιοκτήτες μονάδων επεξεργασίας πυρήνα, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έδωσε οδηγίες για την ανασυγκρότηση των κλιμακίων ελέγχου περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) ανά Περιφερειακή Ενότητα, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξει πλέον καμία ανοχή σε παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τις εκπομπές αερίων, καθώς και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων βάσει των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί τα πυρηνελαιουργεία.

Ο Π. Νίκας τόνισε με έμφαση ότι οποιοσδήποτε διαπιστωθεί ότι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αδειοδοτήσεις θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες, στο πλαίσιο του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, ενώ επισήμανε ότι οποιαδήποτε απόπειρα να παρεμποδιστούν τα μέλη των ΚΕΠΕ να διενεργήσουν ελέγχους θα αντιμετωπίζεται με τη συνδρομή των εισαγγελικών και των αστυνομικών αρχών.

“Είμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε με τον νόμο, όπως επίσης και με τη ζωή και με την υγεία των κατοίκων. Αυτό προέχει και θα κάνω ό,τι μπορώ, το ίδιο θα πράξουν και οι αντιπεριφερειάρχες. Προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώ στήριξη και βοήθεια, από το κράτος και από την εισαγγελική αρχή και αλίμονο αν κάποιος κλείσει την πόρτα στα κλιμάκια ελέγχου” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ