Αναστ. Γανώσης: “Για ποιούς λόγους κ. Νίκα οι μελέτες δεν ήταν ώριμες;”

- Advertisement -

Με σημερινη του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τον συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος” ζητά να μάθει από τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα για ποιο λόγο απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ δύο σημαντικά έργα για την Αργολίδα. 

- Advertisement -

Αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Γανώσης τα ακόλουθα:

Ενημερωθήκαμε από την νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για την απένταξη από το ΕΣΠΑ δύο εξαιρετικά σημαντικών οδικών έργων για την Αργολίδα με την αιτιολογία πως οι μελέτες δεν ήταν ώριμες.

Το πρώτο οδικό έργο είναι το “Αρχαία Νεμέα- Δερβενάκια- Μυκήνες” και το δεύτερο το “Αγία Ελεούσα- Αρκαδικό Επιδαύρου”. 

Εκπλήσσομαι πραγματικά διότι προεκλογικά ακούγαμε από τον νέο Περιφερειάρχη να μιλά για κατάντια της Αργολίδας να μην συνδέεται με σοβαρό οδικό δίκτυο, όπως τον Ε65 και σε ομιλίες του να απορεί πως είναι δυνατόν να συνδέεται το Τουριστικό θέρετρο του Πόρτο Χελίου και η Επίδαυρος με τον υπόλοιπο νομό με τέτοιας κακής ποιότητας οδικό δίκτυο.

Θα πρέπει άμεσα να δoθούν συγκεκριμενές εξηγήσεις για ποιούς λόγους οι μελέτες δεν ήταν ώριμες και ποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Η Αργολιδα θα μείνει χωρίς δρόμους για πολλά ακόμη χρόνια αν χαθούν τα έργα αυτά.

Είναι σαφές ότι χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, τουρισμό, νέα επιχειρηματικότητα, οικονομική και εμπορική άνθηση στο νομό μας.

Οι πολίτες του Δήμου Επιδαύρου και της Ερμιονίδας ειδικότερα έχουν έντονα δυσαρεστηθεί και δεν ανέχονται πλέον να αποτελούν τα αποπαίδια της Αργολίδας.

Καλώ την Περιφερειακή Αρχή και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας να προβούν σε επανεξέταση της απόφασης αυτής και αν χρειάζονται διορθώσεις στις μελέτες να γίνουν άμεσα. Δεν πρέπει να χαθούν αυτά τα δύο πολύ σημαντικά  έργα για τον τόπο μας.

Ελπίζω οι κινήσεις αυτές να μην γίνονται με την πολιτική τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, γιατί οι αναχρονιστικές πολιτικές και λογικές  δεν συναντούν πουθενά την τεχνοκρατική λογική που θα πρέπει να διέπει την εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή.

Αναστάσιος Γανώσης
Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας

 

- Advertisement -
 

________________