Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΤην περιοχή Λουτρακίου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την περιοχή Λουτρακίου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την περιοχή του Λουτρακίου στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά από το Σάββατο, επισκέφθηκε χθές Κυριακή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλη Καπέλιο, τ. αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ο κ.Νίκας ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση και τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πυρκαγιά, προσπάθειες που γίνονταν υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο ήδη, δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν κινδύνευσε η μονή του Οσίου Παταπίου.

“Μας ενημέρωσαν για τον όλο σχεδιασμό, ειδικότερα, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ο δασάρχης και ο δήμαρχος Λουτρακίου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη με την κατασκευή υδατοδεξαμενών και τη βελτίωση του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της πρόσβασης”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ.Νίκας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης της ΓΓΠΠ, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται οι εξής περιοχές:
Αττική
Εύβοια
Χίος
Σάμος
Ικαρία
Δωδεκάνησα
Κρήτη
Κύθηρα
Λακωνία
Αργολίδα
Κορινθία
Ηλεία
Αχαία
Κεφαλονιά
Ζάκυνθος

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ