Αστυνομικοί στα σύνορα του Σαλβαδόρ για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές

- Advertisement -

Ακόμη 800 αστυνομικούς θα αναπτύξει η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ στα σύνορα με την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα, ώστε να ανακόψει τις ροές μεταναστών που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ.

- Advertisement -

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, η ανάπτυξη των επιπλέον αστυνομικών θα γίνει στο σημείο διέλευσης Λα Ατσαδούρα, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, κοντά στις ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, από όπου έχουν αποπειραθεί αρκετές φορές να περάσουν μετανάστες.

Μαζί με τη δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή θα σταλούν επιπλέον 350 στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης, για να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτότητας και τα ταξιδιωτικά έγγραφα μεταναστών που θέλουν να περάσουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε, έπειτα από συνομιλίες στις ΗΠΑ, ότι καταγράφεται σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών μέσω του μεξικανικού εδάφους, ειδικά από τα κράτη της κεντρικής Αμερικής, διαβεβαιώνοντας ότι η τάση θα συνεχιστεί. Ο νέος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, συμφώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κέβιν Μακ Αλίναν στα τέλη Αυγούστου να υπάρξει στενότερη διμερής συνεργασία στα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

 

 

- Advertisement -

________________