Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝέα σελίδα ενημέρωσης των πολιτών στο διαδίκτυο από τον Δήμο Ναυπλιέων

Νέα σελίδα ενημέρωσης των πολιτών στο διαδίκτυο από τον Δήμο Ναυπλιέων

Στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων, αναφέρονται ανακοινώσεις που εκδίδονται στην νέα σελίδα “Κάθε Μέρα Δήμος Ναυπλιέων” στο facebook. Στόχος είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει.

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο Τολό , που είναι η πιο τουριστική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. “Ο τρόπος που φερόμαστε σε κάθε τετραγωνικό αυτού του τόπου πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός. Ο επισκέπτης μεταφέρει εικόνες και εμείς θέλουμε οι εικόνες αυτές να είναι οι καλύτερες.

Εκτός από την καθαριότητα των δρόμων ο τρόπος με τον οποίο βγάζουμε τα απορρίμματα είναι εξίσου σημαντικός. Ξέροντας ότι τα σαββατοκύριακα θα ακολουθήσει μεγάλη τουριστική κίνηση, δεν είναι δυνατόν Παρασκευή βράδυ, Σάββατο βράδυ να υπάρχουν ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους, είτε αυτά λέγονται έπιπλα είτε στρώματα είτε ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Ας καλέσουμε την υπηρεσία καθαριότητας για να έρθουν και να πάρουν αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι μας η από την επιχείρηση μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2752021761.”

Οσο αφορά γενικά την καθαριότητα στον δήμο, υπάρχουν κάδοι άδειοι και όλα τα υπόλοιπα πεταμένα παντού. “Αν δεν καταλάβουμε ότι ο Δήμος είναι το σπίτι μας όλα γίνονται πολύ δύσκολα (Οι φωτογραφίες είναι από το χώρο γύρω από την πινακίδα).Συνείδηση του πολίτη είναι κάτι για το οποίο πρέπει όλοι να αγωνιστούμε σκληρά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ζητηθεί από δημότες να τοποθετήσουμε πινακίδες οι οποίες να γράφουν ότι απαγορεύεται να ρίχνονται διάφορα αντικείμενα στο χώρο. Οι πινακίδες είναι σαν αυτή που δημοσιεύουμε τώρα.Πιστεύετε ότι αρκεί;

 

Συντήρηση πλακοστρώσεων

Αναφορικά με την συντήρηση πλακοστρώσεων στην πόλη του Ναυπλίου, η ανακοίνωση-ενημέρωση αναφέρει:
“Η συντήρηση των πλακοστρώσεων απαιτεί την ενεργοποίηση των πολιτών. Η άμεση ενημέρωση οδηγεί σε άμεση επισκευή. Στα στενά ανάμεσα σε Αμαλίας και Μπουμπουλίνας οι ζημιές είναι μεγάλες και οφείλονται κατά βάση στην κίνηση βαρέων οχημάτων για την εκτέλεση εργασιών σε ανακαινίσεις κτιρίων (θετική εξέλιξη). Σταθακοπούλου Πλαπούτα και πλατείες.
Ενημερώνω, συμμετέχω , επισκευάζω.”

Aρβανιτιά

Οσο αφορά το χώρο της Αρβανιτιάς, τονίζονται τα εξής: “Το κτίριο που βρίσκεται στην παραλία της Αρβανιτιάς ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου όπως και ένα μικρό κομμάτι γης σε αυτό το σημείο. Από τη μία ο Δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία πάνω σε αυτό, από την άλλη όμως όλα τα παράπονα για έλλειψη καθαριότητας, για την παραβατικότητα, για οτιδήποτε συμβαίνει εκεί απευθύνονται στο Δημαρχείο. Η εικόνα του χώρου μας χαρακτηρίζει όλους. Ο Δήμος παρόν και εκεί με το διαθέσιμο προσωπικό του”.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ