Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔ.ΙΕΚ Άργους: Σεμινάριο για καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση

Δ.ΙΕΚ Άργους: Σεμινάριο για καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση

Πραγματοποιείται σήμερα στο Δημόσιο ΙΕΚ Άργους, σεμινάριο με τίτλο “Μαθαίνοντας και διδάσκοντας ενήλικες στην καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση”.

 

Πρόκειται για σεμιναρίου BLS – Instuctor για τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Άργους, το οποίο παρουσιάζει η Ε.Ε.Ε.Π.Φ.(Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας)
Το κόστος συμμετοχής είναι ευγενική χορηγία μεγάλης εμπορικής εταιρείας της Αργολίδας.

Στο ΔΙΕΚ Άργους, δημιουργείται ένα σώμα εθελοντών εκπαιδευτών Basic Life Support που μπορεί να εκπαιδεύει την κοινότητα των πολιτών στις αντίστοιχες δεξιότητες. Μπράβο στα ίδια τα παιδιά που επέδειξαν ενδιαφέρον για εμβάθυνση των γνώσεών τους.

Προκειμένου να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανανήπτες στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS) στην Ευρώπη, το ERC έχει διαμορφώσει ένα σεμινάριο για να διδάσκει στους υποψήφιους εκπαιδευτές πώς να διδάσκουν τις τεχνικές της ΚΑΡΠΑ σε ευρύ φάσμα ανθρώπων. Η BLS είναι θεμελιώδης σε όλες τις περιπτώσεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Το Σεμινάριο BLS—I είναι κατάλληλο για απλούς πολίτες και επαγγελματίες υγείας οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτές της BLS και έχουν χαρακτηριστεί ως εν δυνάμει εκπαιδευτές (Instructor Potential—IP).
Οι εκπαιδευόμενοι των Σεμιναρίων BLS που επιδεικνύουν εξαιρετικές ικανότητες στις τεχνικές αναζωογόνησης μπορούν να επιλεγούν μέσω ομόφωνης ψηφοφορίας των εκπαιδευτών και του διευθυντή του Σεμιναρίου BLS, ως έχοντες δυνατότητα εξέλιξης σε εκπαιδευτές, χαρακτηρίζοντάς τους με την ιδιότητα του εν δυνάμει εκπαιδευτή (Instructor Potential—IP).
Το Σεμινάριο διαρκεί μια ημέρα και αποτελείται από διαδραστικές διαλέξεις και επιδείξεις των δεξιοτήτων που απαιτείται να κατέχει ένας άρτια εκπαιδευμένος ανανήπτης BLS/AED.
Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Σεμινάριο BLS—I χαρακτηρίζονται ως δόκιμοι εκπαιδευτές (Instructor Candidates—IC) και λαμβάνουν Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του BLS—Ι (ERC BLS Instructor Certificate), αναβαθμίζονται δε σε εκπαιδευτές (Full Instructors) μετά τη συμμετοχή τους ως διδάσκοντες σε (2) Σεμινάρια του ERC.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ