Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠ.Νίκας: «Η στέγαση των υπηρεσιών μας κοστίζει σε ενοίκια 2 εκατ. ευρώ...

Π.Νίκας: «Η στέγαση των υπηρεσιών μας κοστίζει σε ενοίκια 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων»

Δηλώσεις έκανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι «Οι συναντήσεις των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβερνητικά στελέχη κάθε δύο μήνες είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την τοπική αυτοδιοίκηση».

 

Όσον αφορά στη συνάντηση, ο Παναγιώτης Νίκας είπε: Ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα από την πλευρά της κυβέρνησης. Πρώτον, προωθείται η άμεση ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο θα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο λειτουργίας των περιφερειών, δηλαδή ποιος είναι ο ρόλος του κράτους, ποιος είναι ο ρόλος της περιφέρειας και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος των δήμων, διότι μέχρι τώρα εμπλέκονται οι διάφορες αρμοδιότητες. Δεύτερον, πολύ σύντομα θα έρθει ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής και αυτό, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, θα είναι υποβοηθητικό για την πορεία μας, διότι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Εγώ είμαι μερικές ώρες περιφερειάρχης, μπήκα μέσα από μία ανοιχτή πόρτα, δεν μου παρέδωσε κανείς και παραλαμβάνω μόνος μου σιγά – σιγά» σημείωσε.

Σχετικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέφερε: «τα μείζονα προβλήματα της περιφέρειας είναι το οδικό δίκτυο, η διάβρωση των ακτών, η άρδευση και η χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, αφού βρισκόμαστε περίπου στο 21%.

Έχουμε ένα κρίσιμο συμβούλιο, όπου θα δούμε την αναθεώρηση και την επαναξιολόγηση του ΕΣΠΑ, ενώ άλλα θέματα τα οποία μας απασχολούν είναι η στέγαση των υπηρεσιών που μας κοστίζει σε ενοίκια περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων».

Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το επόμενο καλοκαίρι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι καθαρή και θα έχει τακτοποιήσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα βαδίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα για γρήγορη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, όπως άλλωστε το ίδιο ακριβώς θα πράξουμε και για μία σειρά από άλλα ζητήματα».

Συναντήσεις στην Τρίπολη

Σήμερα ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Παναρκαδικού, στη συνέχεια υπέγραψε την πράξη ένταξης της Ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, παρακολούθησε σύσκεψη για τη δακοκτονία, με τη συμμετοχή των Διευθυντών Αγροτικής Ανάπτυξης από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, κατά την οποία διαπίστωσα ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης δράσης είναι ικανοποιητική.
Επίσης, είχε συνάντηση γνωριμίας με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Π.Ε. Αρκαδίας, όπου ανέλυσε τις σκέψεις του για τη διοικητική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας.
Τέλος, συνάντησε τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής σύσκεψης τεχνικών του Δήμου & της Π.Ε. Αρκαδίας, που είχε ως αντικείμενο τον καθαρισμό ρεμάτων στο Δήμου Τρίπολης.

 

*Αυτό που ανακοίνωσε προσφάτως, σε συνέντευξη τύπου ο Π.Νίκας, πήρε επίσημη μορφή, με την απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”. Ο νέος αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος θα είναι αναπληρωτής του περιφερειάρχη, για το πρώτο εξάμηνο.

Στην απόφασή του, ο κ. Νίκας αναφέρει: “Ορίζουµε όπως αναπληρώνει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Χρήστος Λαµπρόπουλος και για χρονικό διάστηµα έξι (6) µηνών.”

 

*Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ Τ.Κ. ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΜΕΤΡΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 74.400,00 €.

Το έργο αποτελείται από την κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ με δαπάνη εργασιών: 43.950,56 €, Γ.Ε.&Ο.Ε.: 7.911,10 €, απρόβλεπτα: 7.779,25 €, απολογιστικά: 304,30 €, Γ.Ε.+Ο.Ε. απολογιστικών: 54,77 €, αναθεώρηση: 0,02 €, ΦΠΑ: 14.400,00 €.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών – αποσφράγισης του διαγωνισμού ορίζεται η 13-09-2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 πμ.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι πέντε (05) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου / ΣΑΕΠ 526 με κωδικό έργου 2014ΕΠ52600003 (39ο υποέργο).

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ