Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, στα γραφεία της Ένωσης.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και ειδικότερα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

Η κα Ζαχαράκη επισήμανε ότι μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, πρέπει το σύνολο των αναπληρωτών να βρίσκονται στις θέσεις τους και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος διαμήνυσε στην υφυπουργό Παιδείας πως θα ζητήσει, μέσω σχετικής επιστολής, από όλους τους Δήμους της χώρας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, να συνδράμουν στη διευκόλυνση της διασφάλισης ασφαλούς διαμονής των εκπαιδευτικών.
Όπως υπογράμμισε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα συμβάλλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα εγκατάστασής τους, σε όλη την επικράτεια.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ