Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Ικέτιδες» του Αισχύλου στην Abbeville από τον Jean-Francois Cocquet

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στην Abbeville από τον Jean-Francois Cocquet

Δεκάδες είναι οι παρουσιάσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο για τον ελληνικό πολιτισμό, το αρχαίο δράμα, τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, κλπ. Όταν όμως γνωρίζεις κάποιον που εκδηλώνει έμπρακτα την αγάπη του για τη χώρα μας, η ελάχιστη ανταπόδοση είναι να μνημονεύεις την παρουσία και το έργο του.

 

Ο Jean-Francois Cocquet, φιλόλογος, ερωτευμένος με την Ελλάδα, την Αργολίδα και το Άργος, δεν χάνει ευκαιρίες να εκδηλώνει την αγάπη του παρουσιάζοντας τις θεματικές των ερευνών του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και να συμμετέχει σε κάθε δράση που αναδεικνύει τις ομορφιές και τις δυσκολίες που βιώνει η σημερινή Ελλάδα.

Αντιδήμαρχος της όμορφης πόλης Abbeville της Πικαρδίας στη δεκαετία του 1990, ήταν από τους πρωτεργάτες της αδελφοποίησης της πόλης του με το Άργος.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάζει στο Μοναστήρι των Καρμελιτών της Abbeville (λειτουργεί ως Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο), στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Abbeville Argos Amitie, το Άργος και την αρχαία ελληνική φιλοξενία μέσα από τα λόγια του Αισχύλου στην τραγωδία του «Ικέτιδες».

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του και στη φιλία που μας συνδέει.

 

Γ.Κόνδης

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ