Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑTμήμα παιδικής χορωδίας στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους

Tμήμα παιδικής χορωδίας στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους

Μία ακόμα νέα δράση ξεκινάει στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους, με τη νέα χορευτική χρονιά! Πρόκειται για τη δημιουργία τμήματος ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, υπό τη διεύθυνση του γνώριμου στο Λύκειο, Μάριου Καραχάλιου.

 

«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να χαρούμε τα παιδιά μας να τραγουδούν την απλότητα και την αλήθεια της λαϊκής μας παράδοσης!” τονίζεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση του Λυκείου.

Ο Μάριος Καραχάλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Η αγάπη του για την παράδοση τον έκανε μέλος της οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων παραρτήματος Άργους απ’ όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα παραδοσιακών χορών όντας μόλις 6 ετών.

Η ενασχόλησή του αρχικά με την βυζαντινή μουσική και στην συνέχεια με το κανονάκι τον καθιστούν μέλος της παραδοσιακής μεικτής χορωδίας του Λυκείου και στην συνέχεια βασικό μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας της. Το 2013 εισάγεται στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του τμήματος καλλιτεχνικών σπουδών με έδρα την Άρτα.

Μένει και εργάζεται στην Πόλη, ενώ παράλληλα γίνεται μέλος του συλλόγου μουσικόφιλων του Πέραν ως χορωδός στην βυζαντινή χορωδία και ως μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του πιο ιστορικού και μοναδικού εν ζωή ρωμέικου μουσικού συλλόγου. Επίσης με την άφιξή του στην Πόλη εντάσσεται στους πατριαρχικούς χορούς, πλαισιώνοντας τον δεξιό χορό υπό την καθοδήγηση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη. Αργότερα αναλαμβάνει χρέη Λαμπαδάριου στην κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου.
Το 2018 πήρε με άριστα το πτυχίο της βυζαντινής μουσικής από το Ελληνικό Ωδείο (παράρτημα Άργους) με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Χαβιαρλή, από το 2019 είναι Λαμπαδάριος στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατακεκρυμμένης του Άργους, ενώ διδάσκει κανονάκι σε ωδεία του Άργους και του Ναυπλίου και στην σχολή της Μητροπόλεως Αργολίδος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ