Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣτην Αθήνα ο Παν.Νίκας για συσκέψεις με Θεοδωρικάκο και Κυρ.Μητσοτάκη

Στην Αθήνα ο Παν.Νίκας για συσκέψεις με Θεοδωρικάκο και Κυρ.Μητσοτάκη

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγ.Νίκας, όπου θα έχει συναντήσεις εργασίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση σήμερα Τρίτη 03.09, είναι με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αύριο Τετάρτη 04.09, θα συμμετάσχω σε σύσκεψη των 13 Περιφερειαρχών της Ελλάδας, που έχει συγκαλέσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, την Πέμπτη, στις 7μμ., ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει ευρεία σύσκεψη με θέμα το ΕΣΠΑ.

 

Για την αυριανή σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, στις 11:30 π.μ., με το σύνολο των Περιφερειαρχών προκειμένου να δούν τα αναπτυξιακά προγράμματα, σχέδια, δράσεις, προγράμματα και πολιτικές, σχετική η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Κ.Θεοδωρικάκου στον Real Fm 97,8:

Έχουμε συμφωνήσει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα υπό τον Πρωθυπουργό και εγώ προσωπικά όπως αντιλαμβάνεστε βλέπω διαρκώς τους Περιφερειάρχες και είμαστε σε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία ήδη. Άρα η πρώτη δουλειά που έχουμε είναι η στήριξη αναπτυξιακών προγραμμάτων γιατί η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη, είναι ο βασικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Το δεύτερο είναι ότι θέλουμε να απλοποιήσουμε μέσα στον χειμώνα που έρχεται πλήρως τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην πολυνομία ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και οι ίδιοι οι άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι – Περιφερειάρχες και αντίστοιχοι σύμβουλοι, ποιες είναι οι αρμοδιότητες και τι ακριβώς έχουν να κάνουν, γιατί δυστυχώς τα τελευταία 10-15 χρόνια έχουν υπάρξει πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις και έχει μπλεχτεί αρκετά το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, η βασική μας πολιτική είναι ότι θα προχωρήσουμε την αποκομματικοποίηση του κράτους. Καθιερώσαμε ήδη τον θεσμό των υπηρεσιακών γενικών γραμματέων, οι οποίοι εκτιμώ ότι θα έχουν επιλογή με διαδικασίες ΑΣΕΠ μέχρι τέλος του χρόνου, άρα θα μπούμε σε μια νέα τροχιά».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ