Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Γίνε ο coach του εαυτού σου" απο την Ελ.Γεωργίου στο Κιβέρι

“Γίνε ο coach του εαυτού σου” απο την Ελ.Γεωργίου στο Κιβέρι

Ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες δράσεις του καλαοκαιρινού τουρνουά KIVERI ATHLETICS 2019, που διοργανώνει ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ, με υπεύθυνο τον Γιάννη Καρκαλάτο. 

 

Τελευταία παρουσίαση ήταν αυτή με τη ψυχολόγο Ελισάβετ Γεωργίου, που ανέλυσε το θέμα “Γίνε ο coach του εαυτού σου”.

Η κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να έχει ο αθλητής αλλά και ο κάθε άνθρωπος ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις καταστάσεις με τον πιο ιδανικό τρόπο. Με πολύ παραστατικό και γλαφυρό τρόπο μετέδωσε σε παιδιά και γονείς πολύ χρήσιμες γνώσεις για την ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους και την αναδειξη των δυνατών τους σημείων.

Ακολούθως δέχτηκε και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις των παιδιών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τις προηγούμενες ημέρες επίσης πραγματοποιήθηκαν και άλλες πολύ σημαντικές δράσεις, όπως το μάθημα Α’ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Άργους καθώς και η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες καπνίσματος και αλκοόλ από την 1η ΤΟΜΥ Άργους.

“Oχι σε κάπνισμα και αλκοόλ”

“ΌΧΙ σε κάπνισμα και αλκοόλ” ο τίτλος της πολύ χρήσιμης παρουσίασης της 1η ΤΟΜΥ Άργους στο Κιβέρι.

Η επισκέπτρια υγείας Βασιλική Στεφανοπούλου και η κοινωνική λειτουργός Βασιλική Γιαννακοπούλου, με πολύ παραστατικό και πειστικό τρόπο ενημέρωσαν παιδιά και γονείς και απάντησαν στις πολλές απορίες τους.

Οι βλαβερές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από το κάπνισμα και τη χρήση αλκοόλ είναι γνωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες, οι συνήθειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Στην διεπιστημονική ομάδα που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση συμμετείχε και η γενική οικογενειακή ιατρός κ. Ελίνα Παπαδοπούλου, συντονίστρια της 1η ΤΟΜΥ Άργους.

 

Σήμερα Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος, ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου με την προβολή της ταινίας ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τις απονομές στους συμμετέχοντες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ