Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας με τον ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη

Συνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας με τον ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη

«Συνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη.

Στην Τρίπολη, έδρα της ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, την 22 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας παρουσία μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ Παναγιώτη, με τον Ταξίαρχο κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη, επ΄ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, όπου τον συγχαρήκαμε και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία.

Οι Ενώσεις μας αναφέρθηκαν αναλυτικά και έθεσαν προς συζήτηση τα θέματα που απασχολούν τα μέλη που εκπροσωπούμε, επίσης ζητήθηκε η τήρηση από τους διοικούντες των νόμων και των Π.Δ. που αφορούν στα κατοχυρωμένα δικαιώματα του προσωπικού.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου καθώς εκφράστηκε σύσσωμα η ανησυχία μας για την επιπρόσθετη ενίσχυση που ζητήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Πελοποννήσου για την φύλαξη του.

Τονίστηκε πως η επιβάρυνση των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Δ.Α. Πελοποννήσου, είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση των περιοχών τους αντίστοιχα, αλλά και στην πρόκληση αφόρητης πίεσης και υπερβολικής καταπόνησης στους συναδέλφους μας.
Από την πλευρά μας ζητήθηκε η ενίσχυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων να γίνει με αποσπάσεις ή μεταθέσεις επιθυμούντων συναδέλφων Πανελλαδικά.
Ο κ. Γενικός δήλωσε γνώστης των υπαρχόντων προβλημάτων και μας διαβεβαίωσε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την επίλυση τους, καθότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια και στόχος του είναι να δοθεί άμεση και οριστική λύση.

Μετά το πέρας της συνάντησης τα Προεδρεία συσκέφθηκαν και αποφάσισαν όπως σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας να αναδείξουν τα ζητήματα στην Ηγεσία του Αρχηγείου μας για την όσο δυνατόν αμεσότερη επίλυση τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Κορινθίας ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Χρήστος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Αργολίδας ΚΑΤΣΙΡΗΣ Σπυρίδων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Αρκαδίας” ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Λακωνίας ΝΤΕΡΟΣ Αθανάσιος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ