Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε μεγάλη ανταπόκριση το σεμινάριο α’ βοηθειών στο τουρνουά KIVERI ATHLETICS 2019

Με μεγάλη ανταπόκριση το σεμινάριο α’ βοηθειών στο τουρνουά KIVERI ATHLETICS 2019

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των παιδιών στο μάθημα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους χθες στο Κιβέρι, όπου περίπου 80 παιδιά διαφόρων ηλικιών παρακολούθησαν με προσοχή την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τουρνουά KIVERI ATHLETICS 2019. 

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρά το ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο απαιτήσεων για υγειονομική κάλυψη τους καλοκαιρινού μήνες, ανταποκρίνεται πάντα θετικά στην πρόσκληση για υγειονομική κάλυψη του τουρνουά, καθώς και για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε θέματα πρώτων βοηθειών και βασικής υποστήριξης της ζωής.

Για το λόγο αυτό, με την έναρξη της εκδήλωσης και ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, η νοσηλεύτρια του ΕΕΣ Μαρία Σταματοπούλου έλαβε ευχαριστήριο από τον αντιπρόεδρο του ΕΕΣ Άργους και πρόεδρο του Ερμή Κιβερίου ιατρό κ. Νταβέλο και τον υπεύθυνο του τουρνουά Γιάννη Καρκαλάτο, για τη διαχρονική προσφορά και συνεργασία στην υγειονομική κάλυψη του καλοκαιρινού τουρνουά.

Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του ΕΕΣ Άργους ιατρός κ. Μουρλούκου, που συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τους συμμετέχοντες για την πολυπληθή συμμετοχή.

Η εκπαίδευση έγινε με διαδραστικό τρόπο και περιελάμβανε αντικείμενα άμεσων ενεργειών σε περιπτώσεις τραυματισμών, αθλητικών κακώσεων και αιμορραγίας, ενώ στη συνέχεια έγινε επίδειξη των χειρισμών διάνοιξης αναπνευστικής οδού σε περίπτωση πνιγμονής.

Επίσης, έγινε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στη βασική υποστήριξη της ζωής. Στο τέλος η παρουσίαση έκλεισε με ένα καταπληκτικό βίντεο που τόνιζε τις αξίες της συνεργασίας, του αλτρουισμού και της εθελοντικής προσφοράς.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε Δίπλωμα Συμμετοχής καθώς και πολύ ωραία βραχιολάκια που συμβολίζουν επίσης την αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ανθρώπων.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ