Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτην Εύβοια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Εύβοια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Εύβοια έφτασε νωρίς το μεσημέρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο από στελέχη της Πυροσβεστικής και της Γ.Γ.Π.Π. στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος», στα Ψαχνά.

 

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Από τις 6 το πρωϊ, επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα (δύο εκ των οποίων του ελληνικού στρατού) πραγματοποιούν ρίψεις στο πύρινο μέτωπο ενώ έχουν απογειωθεί και δύο συντονιστικά ελικόπτερα.
Επιχειρούν, επίσης, 227 πυροσβέστες με 75 πυροσβεστικά οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, πως έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9» μίλησε για πάνω από 15.000 καμένα στρέμματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πρόωρο να γίνονται τέτοιες εκτιμήσεις.
«Από την πρώτη στιγμή προστατεύτηκαν οι άνθρωποι και μπορέσαμε απερίσπαστοι να δουλέψουμε για τις περιουσίες, τους οικισμούς, τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τώρα οι προσπάθειες εστιάζονται στον περιορισμό της δασικής έκτασης που καίγεται και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Στη διάρκεια της νύχτας είχαμε το καλό ότι ήταν σε ύφεση οι άνεμοι, όμως έπρεπε να κρατηθεί μια ισχυρή άμυνα με τα επίγεια μέσα, ούτως ώστε να μην εξαπλωθεί η φωτιά, να μην πλησιάσει οικισμούς. Αυτό με μια τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών επετεύχθη», εξήγησε ο κ. Σπανός προσθέτοντας ότι με ένα μεγάλο στόλο χωματουργικών μηχανημάτων της περιφέρειας«με καθοδήγηση της δασικής υπηρεσίας και σε συντονισμό με την πυροσβεστική δούλεψαν πάρα πολύ καλά οι αντιπυρικές ζώνες, προστάτευσαν οικισμούς, βάλανε όρια σε διάφορα μέτωπα της φωτιάς».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ