Πτωτική η πορεία της θερμοκρασίας με κάποιες βροχές από Πέμπτη

- Advertisement -

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ.

Με το πέρασμα του μετώπου αυτού από την περιοχή μας, θα επικρατήσουν ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι και θα πέσει σταδιακά η θερμοκρασία, αρχικά από τη ΒΔ Ελλάδα. Από άποψης φαινομένων, αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως βόρεια ηπειρωτικά το τριήμερο Πέμπτη (15/8), Παρασκευή (19/8) και Σάββατο (20/8).

- Advertisement -

Ο παραπάνω χάρτης βροχής και πιέσεων είναι ενδεικτικός και αφορά ένα κομμάτι των απογευματινών ωρών της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2019.

Την Τετάρτη (14/8) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αττική
Αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τον Δεκαπενταύγουστο (Πέμπτη 15/8) προβλέπεται αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή (16/8), στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και βαθμιαία τα νησιά του βόρειοι Αιγαίου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Το Σάββατο (17/8), στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τη
βόρεια Εύβοια, θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς τοπικούς όμβρους στην κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (18/8) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

hellenicweather.com

- Advertisement -

________________