Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΞέρετε τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στο Πόρτο Χέλι;

Ξέρετε τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στο Πόρτο Χέλι;

Στο τι συμβαίνει στην πόλη του Πορτοχελίου τα βράδυα του καλοκαιριού, αναφέρεται ο Μάκης Κατσαϊτης στο blog του «Παράθυρο στον Κόσμο», όπου σημειώνει πως υπάρχει και δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιούν παρά ελάχιστοι.

 

Ας δούμε τι αναφέρει στην σχετική του ανάρτηση:

Τα βράδυα της τουριστικής αιχμής το Πορτο Χελι γίνεται αφόρητο. Παντού σταθμευμένα αυτοκίνητα δεξια-αριστερά στο δρομο, κάποτε «για δυο λέπτα ρε φιλε» και τριπλοπαρκαρισμενα, ετσι που να υπαρχει χωρος μονο για ενα αυτοκινητο να κινηθεί. Καθήμενοι στα καταστήματα, άνθρωποι που περπατουν στα πεζοδρομια ή προσπαθούν να διασχισουν το δρομο, αυτοκινητα σε κινηση και αλλα σταθμευμενα και στο βαθος ενας τοιχος απο σκαφη να κρυβουν την θαλασσα. Και αναμένουμε Μαρίνα για να γίνει ο τοιχος ακόμα πιο συμπαγής αδιαπέραστος.

Τι θα μπορουσε να γινει; Να μην υπαρχουν αυτοκινητα μεσα στο Χελι. Ας γεμισει ο χωρος σταθμευσης κατω απο τα μαγαζια (που κακως εχει δημιουργηθει μπροστα απο το μετωπο της παραλίας) και μετα ενας φυλακας στο κυκλικο να στελνει τα αυτοκινητα σε χωρους σταθμευσης περιμετρικα του οικισμου. Μην φοβαστε. Περισσοτερη δουλεια θα εχουν τα μαγαζια . Και μουσικη και θεατρο δρομου και εκδηλωσεις καθε βραδυ και ποδηλατα και τα πιτσιρικια να παιζουν με ασφαλεια και περατζαδα. Μια πελωρια πλατεια απο τις 7 το απογευμα μεχρι τις 12 το βραδυ στο Πορτο Χελι. Συμφωνω και επαυξανω με τον κ Τριγκακη οπως θα διαβασετε πιο κατω.

Τωρα αν οι νέο-Ελληνες Αθηναιοι εχουν συνηθισει σε αυτο το χαος, τη φασαρια, την αισθητικη ασχημια και δεν τους ενοχλει στις διακοπες τους, αν εμεις οι ντοπιοι βλεπουμε την πολη φαντασμα του χειμωνα να μεταμορφωνεται σε Αθηναικη γειτονια και καμαρωνουμε, αντικειμενικα μιλωντας αγαπητοι συμπολιτες και κρινοντας απο τις γειτονικες Σπετσες και Υδρα, τοτε το Πορτο Χελι βυθιζεται στην υποβαθμιση.

Ισως σε μια έκλαμψη απο την συνηθη αναπτυξιολαγνια αποφασισαμε σαν κοινωνια οι εκπροσωποι μας δηλαδη να βαλουν μια καποια ταξη .

Ο Δήμος Ερμιονίδας ήδη από το έτος 2015 έχει ξεκινήσει να αναζητά λύσεις που να ρυθμίζουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στον οικισμό του Πορτοχελίου και κα βελτιώσουν τις συνθήκες χρήσης των οδών και των χώρων στάθμευσης. Το καλοκαίρι ιδίως, λόγω της τουριστικής περιόδου και της αύξησης του πληθυσμού, υπάρχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με μίσθωση του κατάλληλου χώρου. Κατάλληλος προς το σκοπό αυτό θεωρείται ένας χώρος – γήπεδο, έκτασης ικανής να φιλοξενήσει 350 τουλάχιστον αυτοκίνητα, ο οποίος να βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού και να είναι κατά το δυνατόν κοντά στο λιμάνι και την κεντρική παραλιακή οδό όπου αναπτύσσεται η κυριότερή κίνηση του Πορτοχελίου. Να έχει εύκολή και ασφαλή πρόσβαση και, τέλος, να είναι διαμορφωμένο ι να έχει ήπιες κλίσεις

5) Διάρκεια Μίσθωσης Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται από την υπογραφή του νέου μισθωτηρίου μέχρι και 31/12/2019.

Και να το Δημοτικο Parking στις πινακίδες (μισο-Ελληνικους, μισο-λατινικους χαρακτηρες gia na diabazoyn Ellines kai Xenoi) όπως το λέμε εδώ στην Ελλαντα μιας και χώρος στάθμευσης ειναι λιγο μπαναλ για τη Ριβιερα. Λεει ο Δημος:

Για τη μίσθωση του χώρου για χρήση ως χώρου στάθμευσης (Parking) στη Δ.Κ Πορτοχελίου του Δήμου Ερμιονίδας, θα διενεργηθεί διαγωνισμός και οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν φάκελο των ακινήτων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρούσα καθώς και οικονομική πρόσφορα.

Σημειωστε πως στα Αγγλικα παρκινγκ (γερουνδιο) ειναι το γεγονος του να σταθμεύσεις. Ο χωρος σταθμευσης λεγεται CAR PARK. Ετσι στην προσπαθεια μας να γινουμε Ευρωπαιοι δειχνουμε για αλλη μια φορα ποσο αγραμματοι ειμαστε οταν δεν μπορουμε να εκφραστουμε στη γλωσσα μας και οι Αγγλομαθεις γελουν με εμας με την κακη χρηση της γλωσσας τους . Ας γραφαμε ολη την πινακιδα στα Ελληνικα αυτα που μιλαμε η στα Αγγλικα αυτα που μαθαμε στο φροντιστηριο. Στα σωστα Αγγλικα ομως.

Αχ Ριβιερα! Κλειστο το ξενοδοχειο Κοσμος, κλειστο και το Αλκυων, κλειστο λιγο πιο περα και το Βερβεροντα. Και ολα τα μαγαζια γυρω απο τον Δημοτικο χωρο σταθμευσης κλειστα κι αυτα. Ερημιά, σκοτάδι, απελπισία και σκουπιδια φυσικα. Αλλα αυτο δεν χρειαζεται να το γραψω . Θεωρειται δεδομενο ετσι δεν ειναι; Μια αχτιδα φωτος ο θερινος μας κινηματογραφος, τα αστερια…».

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ