Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Να επιστραφεί το σκάφος του Λιμενικού, να στελεχωθούν τα Τμήματα Ερμιόνης και...

«Να επιστραφεί το σκάφος του Λιμενικού, να στελεχωθούν τα Τμήματα Ερμιόνης και Πορτο Χελίου»

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή του Πορτο Χελίου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αναφέρεται στα πάγια αιτήματα που αφορούν την υποβάθμιση των πρώην Υπολιμεναρχείων και την έλλειψη σκάφους.

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ένα τραγικό θαλάσσιο δυστύχημα αναδεικνύει τις ελλείψεις, την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των πρώην Υπολιμεναρχείων Πορτο Χελίου, Ερμιόνης, συνοδευόμενα με την κατάργηση του Σταθμού της Κοιλάδας.

Πριν μισό χρόνο πήραν το σκάφος καταδίωξης του Πορτο Χελίου και το έστειλαν στην Αίγινα.
Πάγια αίτηματά μου προς το Υπουργείο, τα 4 τελευταία χρόνια σαν δήμαρχος Ερμιονίδας, για τα προβλήματα που δημιούργησε η υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων σε Τμήματα με ελάχιστες αρμοδιότητες και η υποστελέχωσή τους, άφησαν αδιάφορους τους αρμόδιους και το Υπουργείο. .
Είναι αδύνατον να υπάρξει αστυνόμευση, πόσο μάλλον πρόληψη, με υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος της Ερμιονίδας όσο κι αν πασχίζουν οι λιμενικοί νυχθημερόν;
Μόλις επισκευάσθηκε το σκάφος καταδίωξης του Πορτο Χελίου, με δωρεά εφοπλιστικής οικογένειας, οι ιθύνοντες το έστειλαν στην Αίγινα!
Όταν η Ερμιονίδα έχει 3 λιμάνια, 2 πορθμεία Κόστα – Σπετσών και Μετοχίου- Ύδρας, με υπερτριπλασιασμό πληθυσμού, ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, την κατασκευή Μαρίνας και εκατοντάδων χιλιομέτρων ακτογραμμής, η πρόληψη και αστυνόμευση καθίσταται αδύνατη. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει σκάφος καταδίωξης και επιπρόσθετα τα καύσιμα τις περισσότερες φορές για την κίνηση των περιπολικών και σκαφών χορηγούνται από τους ιδιώτες.

Αμεσα πρέπει να επιστραφεί το σκάφος καταδίωξης, να στελεχωθούν τα τμήματα του Λιμενικού Σώματος, να λειτουργήσει ο Λιμενικός Σταθμός Κοιλάδας και να αναβαθμισθούν τα Τμήματα σε Υπολιμεναρχεία, με στόχο την δημιουργίαΛιμεναρχείου στην Ερμιονίδα.

Αυτά είναι τα πάγια αιτήματα της δημοτικής Αρχής».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ