‘Εκτακτη σύσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου

- Advertisement -

Σήμερα Σάββατο  10 Αυγούστου 2019 και περί Ω/ 10:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Συντονιστή Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων

μεταξύ του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Π.Σ. Υποστρατήγου Αχιλλέα Τζουβάρα και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Νικόλαου Παπαθεοδώρου, με την παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Δημήτριου Κατσαρού, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών τα επόμενα 24-ωρα καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός ή και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και εκτιμάται ότι οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις ή να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά. 

- Advertisement -

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα για τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα των διαθέσιμων μέσων και προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθώς επίσης και τη λήψη κάθε επιπλέον πρόσθετου μέτρου πρόληψης. Αποφασίστηκε να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και εγρήγορση μέχρι την υποχώρηση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας όπου ενημερώθηκαν για θέματα επιχειρησιακά, οργανωτικά και διαδικασίες αντιμετώπισης των συμβάντων που καλείται να επιληφθεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

- Advertisement -

________________