Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΕπετειακό γραμματοσήμο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του...

Επετειακό γραμματοσήμο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή το επετειακό έτος μνήμης “2019” που ορίστηκε από τους Ποντιακούς φορείς, ως έτος Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

και τις παράλληλες δράσεις που θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν μία πολύ μεγάλη μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας, μία πρόταση που θα έπρεπε να υλοποιείται από τις αρχές τους έτους, θα ήταν η κυκλοφορία επετειακού γραμματοσήμου με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι Ποντιακοί φορείς θα έπρεπε από κοινού να καταθέσουν την πρόταση αυτή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αντίστοιχη επετειακή σειρά και τα γραμματόσημα αυτά να χρησιμοποιούνταν από το σύνολο των πολιτών που πραγματοποιούν καθημερινά τις αντίστοιχες συναλλαγές του στα ΕΛΤΑ.

Στόχος θα έπρεπε να είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η γνωστοποίηση του επετειακού έτους 2019.

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή που το διαδίκτυο υπερκαλύπτει την επικοινωνία μας και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι γνωστό ότι τα γραμματόσημα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα, υπήρχε και η δυνατότητα οι ίδιοι οι Ποντιακοί φορείς να εκδώσουν το δικό τους “εταιρικό” γραμματόσημο. Σε αυτό βοηθάει και το λογότυπο “G” που χρησιμοποιήθηκε αρκετά σε μπλουζάκια και αφίσες, ειδικά κοντά στη 19 Μαΐου.

Μια επιστολή με γραμματόσημο, συνεχίζει να είναι ένα μέσο προβολής, προσθέτει κύρος και θα κατάφερνε να καθιερώσει όχι μόνο το λογότυπο αλλά και ευρύτερα την ανάδειξη του επετειακού έτους.

* Ο Θεόφιλος Κωτσίδης είναι διαχειριστής της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας e-Pontos.

Με πρόταση του φέτος και για πρώτη φορά, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, φωταγωγήθηκε ανήμερα της 19ης Μαΐου με το μήνυμα:

Genocide of Pontic Greeks
100 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
1919 – 2019

άρθρο του Θεόφιλου Κωτσίδη*

πηγη  epontos.blogspot.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ