Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘεοδωρικάκος: "Να γιατί μεταφέρουμε αρμοδιότητες στις επιτροπές"

Θεοδωρικάκος: “Να γιατί μεταφέρουμε αρμοδιότητες στις επιτροπές”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, ο υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε σε διατάξεις που ενισχύουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης και την ουσία του διαλόγου στα δημοτικά συμβούλια, με παράλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις επιτροπές.

 

Όπως είπε, «με τις νομοθετικές μας παρεμβάσεις θέλουμε η συζήτηση στις συνεδριάσεις να έχει νόημα για τις τοπικές κοινωνίες, να μην αναλώνονται οι σύμβουλοι σε θέματα όπως: μετακινήσεις στελεχών κτλ.».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια με νέα διάταξη, ο διάλογος εντός των δημοτικών συμβουλίων, θα είναι πιο πρακτικός και ουσιαστικός. Για παράδειγμα, σε θέματα οικονομικών προϋπολογισμών, η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετείται τεκμηριωμένα, με στοιχεία και δεδομένα που θα δικαιούται να παίρνει από τις υπηρεσίες των Δήμων.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για διορθωτική ρύθμιση στην 3Κ σχετικά με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί διοριστέοι που πέτυχαν στις ειδικές κατηγορίες θέσεων (πολύτεκνοι) να μην έχουν σε ισχύ τις ιδιότητές τους αυτήν την περίοδο των διορισμών.
Πρόκειται για επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, οι οποίοι δεν μπορούν να διορισθούν εξαιτίας καθυστερήσεων, λόγω του όγκου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να απολέσουν ειδικά κριτήρια έως την έναρξη της διαδικασίας διορισμού τους και είχαν ζητήσει παρέμβαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου.

Η νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεί τους συγκεκριμένους διοριστέους από την υποχρέωση να έχουν σε ισχύ αυτές τις ιδιότητες κατά το διορισμό τους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ