Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟ Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας γιαα την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας από το Υπουργείο Υγείας έχει στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος.

Σήμερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το κάπνισμα είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, καρκίνου του πνεύμονα, αναπνευστικών προβλημάτων, περιφερικής αγγειακής νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων, ανευρυσμάτων αορτής, συνδρόμου αιφνιδίων θανάτων σε βρέφη, επιπλοκών εγκυμοσύνης και μειωμένου βάρους γέννησης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(WorldHealthOrganization), η επιδημία του καπνίσματος είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία, σκοτώνοντας περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο παγκοσμίως. Περισσότεροι από 7 εκατ. από αυτούς τους θανάτους είναι το αποτέλεσμα άμεσης χρήσης καπνού, ενώ περίπου 1 εκατ. είναι οι μη καπνιστές που εκτίθενται σε παθητικό καπνό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα του τσιγάρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας υπογραμμίζει τη σημασία της αλλαγής στάσεων, νοοτροπίας και άποψης του πληθυσμού σχετικά με το κάπνισμα. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών μας, η εκπαίδευση και η ενθάρρυνση για συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας και άλλων φορέων στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον καπνό, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της διακοπής του καπνίσματος.
Κάθε άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να αναπνέει αέρα χωρίς καπνό.

Η αναγνώριση της βασικής αιτίας του καπνίσματος, παραμένει η σημαντικότερη πρόοδος. Καμία διαγνωστική ή θεραπευτική εξέλιξη δεν πρόκειται ποτέ να είναι εξίσου ευεργετική με την εξάλειψη της συνήθειας του καπνίσματος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ