Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚρανίδι: Μια πόλη του τρίτου κόσμου!

Κρανίδι: Μια πόλη του τρίτου κόσμου!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο υπεύθυνος του «Παράθυρο στον Κόσμο”, Μάκης Κατσαϊτης, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Κρανιδίου. Το κείμενο συνεδεύεται κι απο εικόνες που αποτυπώνουν την κατάσταση.

 

Το δημοσίευμα:

Κρανίδι 40 βαθμοί- μηδέν πράσινο -κυκλοφοριακό χάος -σκουπίδια -εγκατάλειψη. Μια πόλη του τρίτου κόσμου.


Να φτιαξουμε υποδομες για τα επομενα 50 χρονια . Τι να λεμε τωρα. Πρεπει να εισαι ριζοσπαστης οικολογος αριστερος  για να δεις αυτο το χαλι; Δηλαδη οι υπολοιποι δεν το βλεπουν; Ειναι τοσο δυσκολο να μπει μια ταξη στην πολη; Ειναι αυτορυθμιση της κοινωνικης ζωης αυτο το χαος οπου ο καθενας κανει οτι θελει σε βαρος του συνολου; Δεν θα ειμασταν ολοι καλυτερα αν υπηρχαν καποιοι κανονες καποια μετρα που θα τηρουσαμε οχι με το φοβο της κλησης του χωροφυλακα αλλα με την ευθυνη του πολιτη που σεβεται τους αλλους και τον εαυτο του;

Ενας υπογειος χωρος σταθμευσης (Παρκιν) δυο οροφων (γυρω στα 600 αυτοκινητα )και στην επιφανεια χωρος επιβιβασης αποβιβασης του ΚΤΕΛ και χωρος σταθμευσης ΤΑΞΙ με στεγαστρα για τους επιβατες.

Απεναντι απο το ξενοδοχειο Ερμιονις επι της οδου Παντανασσης ειναι γυρω στα 3 στρεμματα.

Πληρης απαγορευση της σταθμευσης στην γυρω περιοχη, εφαρμογη δηλαδη των απαγορευτικων πινακιδων που ηδη υπαρχουν και ολοι αγνοουν.

Φαρδια ανετα πεζοδρομια και στις δυο πλευρες του δρομου εκει οπου τωρα ειναι συνεχως σταθμευμενα αυτοκινητα.Σε δυο μηνες η κατασταση θα εχει  αλλαξει για παντα. Τα παιδια μας θα περπατουν σε πεζοδρομιο τελειωνοντας το σχολειο και γυρνωντας στο σπιτι. ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μεσα στα αυτοκινητα.

Η οδος Παντανασης ειναι ενας δρομος προβλημα.

Εξω απο τον φουρνο Καραγιαννη στο στενο πεζοδρομιο που με βια κινειται ενας ανθρωπος υπαρχει  ξυλινο κουτι που εξεχει σε ολο το φαρδος του πεζοδρομιου σαν οδοφραγμα.


Η φωτογραφια δειχνει δυο «τυχερες» κυριες που κατεβαινουν στο δρομο στο σημειο οπου συνηθως ειναι σταθμευμενα αυτοκινητα αλλιως θα επρεπε να βγουν στην μεση του δρομου (θα το κανουν σε ενα λεπτο )οπου κινουνται αυτοκινητα σε δυο κατευθυνσεις.

Και ερωτω Τι ειναι σημαντικωτερο οκτω θεσεις σταθμευσης η ασφαλεια για τους πεζους και οσους εχουν κινητικα προβληματα;

Το τελος του πεζοδρομιου στην οδο Αγ Αναργυρων λιγο πριν το δημοτικο χωρο σταθμευσης. Αυτοκινητο,  μηχανακι , και ενα σταντ παρουσιασης προιοντων. Φυσικο ειναι να διαλεξετε να κινηθειτε μεσα στον δρομο διπλης κυκλοφοριας . Η οδος Αγ Αναργυρων ειναι ενας ακομα δρομος με πολυ συχνο κυκλοφοριακο μποτιλιαρισμα απο τη Λαικη μεχρι την Πανω Πλατεια (και μετα).

Το αρχοντικο χτισμενο προ του 1884. Καηκε πριν τρια  χρονια και σημερα ειναι σκουπιδοτοπος οπως ολα τα μισογκρεμισμενα σπιτια στο Κρανιδι. 2019 Κεντρο του Κρανιδιου λιγο πριν τον ΟΤΕ. Οδος Παντ. Φωστινη.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ