Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΣτην σκιά από σήμερα τα γαϊδουράκια της Ύδρας

Στην σκιά από σήμερα τα γαϊδουράκια της Ύδρας

Τοποθετήθηκε σήμερα (30/07/2019), η εδώ και πολλά χρόνια αναγκαία, εγκατάσταση σκίασης των ιπποειδών στο λιμάνι της Ύδρας.

 

Ήταν ένα πάγιο αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου “Κιβωτός της Ύδρας” και του Προέδρου κ. Αργύρη Καλαματιανάκη, δεκάδων φιλοζωικών σωματείων από όλο τον κόσμο, του νεοσύστατου συλλόγου “Υδραίων Αγωγιατών”και πολλών κατοίκων και επισκεπτών του Νησιού μας.

Ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε ένα τιτάνιο αγώνα για την αδειοδότηση της. Υπήρξαν αντιδράσεις που έπρεπε να καμφθούν τόσο από την αρχαιολογική υπηρεσία όσο και από την Αντιπολίτευση. Ο κ Μαρκαντώνης και ο κ. Τσακίρης μάλιστα καταψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τη σχετική μελέτη. Ο Πρώτος μάλιστα εκφράστηκε εναντίον της και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε το θέμα. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι προσωρινή.

Η τελική μορφή της θα γίνει σύμφωνα με την μελέτη που εκπονείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Πολυτεχνείο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Ευχαριστούμε τον Αρχιτέκτονα κ.Ανδρόνικο Τσιγκούνη για την προσφορά της μελέτης τόσο στη “Κιβωτό της Ύδρας” όσο και στον Δήμο μας.

Γιώργος Κουκουδάκης

Δήμαρχος Υδρας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ