Με εκπροσώπους οινοπαραγωγών συναντήθηκε ο Π.Νίκας

- Advertisement -

Mε εκπροσώπους από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, συαντήθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο νεοεκλεγέντας περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Παναγιώτης Νίκας.

- Advertisement -

 

Πρόκειται για πολύ δραστήριους επιχειρηματίες, που οργανώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για το 2020, με σκοπό την προβολή των Πελοποννησιακών κρασιών, αλλά και την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.

“Το κρασί είναι ο μεγάλος πρεσβευτής μας, με σπουδαίες προοπτικές για την αύξηση του εισοδήματος στην Πελοπόννησο. Τους διαβεβαίωσα οτι θα είναι δεδομένη η αρωγή, η στήριξη, η βοήθεια στην προσπάθεια, την οποίαν κάνουν από πλευράς Περιφέρειας, όπως και προς όλους εκείνους, οι οποίοι κάνουν εξαγωγές και συμβάλλουν στην αύξηση του πλούτου της περιοχής μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε δήλωσή, μετά την συνάντηση ο Παν.Νίκας.

Το ΔΣ ΕΝΟΑΠ απαρτίζεται απο τους: ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Αρίστος Σπανός, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γιάννης Τρουπής, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Σωσάννα Κατσικώστα, ΤΑΜΙΑΣ:Λάμπης Κανελλακόπουλος, ΜΕΛΟΣ:Λεωνίδας Νασιάκος.

Απο την Αργολίδα, συμμετέχουν στην Ένωση η Οινοποιία Κορωνιώτη, η Οινοποιία Παπαντώνη και το Κτήμα Σκούρα.

Η Ένωση εκπροσωπεί τους οινοποιούς από όλη τη γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου και τη νήσο της Κεφαλονιάς.

 

Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου:

-Peloponnese wine festival: Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των κρασιών της Πελοποννήσου στην Αθήνα που γίνεται κάθε Φεβρουάριο.

-Μεγάλες μέρες της Νεμέας:Η μεγάλη γιορτή του Αγιωργίτικου στην οινική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου συμπίπτει με την αρχή του Τρύγου (τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη) και πλαισιώνεται από δεκάδες εκδηλώσεις σε όλα τα οινοποιεία της Νεμέας. Μια πραγματική γιορτή.

-Οινοξένεια. Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας!:Μια ξεχωριστή εκδήλωση μας ταξιδεύει κάθε χρόνο, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, σε διαδρομές γεύσης και πολιτισμού, όπου η αμπελοοινική παράδοση χιλιετιών και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον συναντούν τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής.

-ΟΙΝΟΡΑΜΑ:Η ετήσια μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, που οργανώνεται ανελλιπώς στην Αθήνα από το 1994.

-Ανοικτές Πόρτες: Η μεγάλη γιορτή του οινοτουρισμού όπου τα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας μας ανοίγουν τις πόρτες για να υποδεχθούν τους φίλους του κρασιού. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι μια ενέργεια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού που έχει στόχο την γνωριμία του κοινού με το κρασί.

-Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Wine Tourism) γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Συμμετέχουν τα οινοποιεία, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα. Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.

-Umami festival: Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.

-Mεγάλα κόκκινα κρασιά:Ετήσια εκδήλωση της Vinetum σε συνεργασία με την FNL που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Grande Bretagne Athens και παρουσιάζονται σημαντικά κρασιά Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

-Αφροί και φυσαλίδες:Ετήσια μονοήμερη θεματική έκθεση με αφρώδεις οίνους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-drink|Pink, Rosé Wine Extravaganza: Πρόσφατη οινική θεματική εκδήλωση αφιερωμένη 100% στο ροζέ κρασί.

-Χάρτης των Γεύσεων: Πανελλαδική έκθεση ελληνικού κρασιού, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

-Prowein: Η μεγαλύτερη ετήσια παγκόσμια έκθεση κρασιού με χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες που διοργανώνεται στη Γερμανία και στην οποία συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων οινοπαραγωγών.

 

- Advertisement -

________________