Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Με ποια κριτήρια δίνετε την χρήση του κτιρίου Μίληση;»

«Με ποια κριτήρια δίνετε την χρήση του κτιρίου Μίληση;»

Ανακοίνωση εκδόθηκε από τον επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσο Τόκα, με αναφορά στο ότι δεν φιλοξενήθηκε στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο κτίριο Μίληση, η ζωγράφος Κατερίνα Γαλάτη, μιλώντας για αποκλεισμό της επειδή δεν ήταν «ημέτερη»!

 

Αναφέρει ο Τάσος Τόκας: Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα το γεγονός ότι η Δ.Κ. Πορτοχελίου  μέσω του Προέδρου κ. Τριγκάκη Εμ. «πέταξε»  έξω από τις εκδηλώσεις  που γίνονται το φετινό Καλοκαίρι στο κτίριο Μίληση, την ζωγράφο κ.Κατερίνα Γαλάτη.

Οι λόγοι που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο αναφέρονται σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε και σε μένα καθώς εγώ απέστειλα όλη την αλληλογραφία της κ.Γαλάτη στην σύμβουλο του Δημάρχου κ. Θεοδότη Λαμπάτου, μετά τις παλινωδίες του Προέδρου κ.Τριγκάκη και φυσικά τις διαμαρτυρίες της καλλιτέχνιδος.

Αναφέρει η κ. Γαλάτη σε επιστολή της προς τον κ.Τριγκάκη: «Έχοντας μιλήσει από κοντά μαζί σας, σας έστειλα και γραπτή αίτηση μέσω email στις 4/4/2019 αιτούμενη τη χορήγηση του εν λόγω κτιρίου από 23/8/2019 έως 01/09/2019. (επισυνάπτεται το έγγραφο). Πέρασαν κοντά 4 μήνες και μη έχοντας λάβει απάντησή σας για την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου πέρασα από το πρακτορείο εισιτηρίων που διατηρείτε για να μάθω τι έχει συμβεί. Εκεί, μου είπατε πως ξεχάσατε να με ενημερώσετε και πως το Δ. Συμβούλιο είχε αποφασίσει να δώσει το κτίριο από τις 10/08 έως 10/09 στην  ομάδα της κυρίας Παπαιχαήλ. Στο σημείο εκείνο διαφώνησα με την τακτική του Δήμου να ευλογεί τα γένια του, τους συγγενείς και φίλους και απαίτησα δίκαιη μεταχείριση προς όλους τους καλλιτέχνες.»

Στο έγγραφο της Δ.Κ. Πορτοχελίου με Αριθ. Πρωτ.: 57 / 15-07-2019 που το υπογράφει ο  κ.Τριγκάκης αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν της δόθηκε η χρήση του κτιρίου για την Έκθεση Ζωγραφικής: «Η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και η απαράδεκτη κριτική προς τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δ.Κ.Πορτοχελίου για την απόφαση που ελήφθη, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί προς τον Δήμαρχο και το μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας κ. Παπαμιχαήλ Μαρία… δεν συνάδουν με τον χώρο που αιτηθήκατε, με τον Πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας».

Σαν επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας απευθύνω τα παρακάτω ερωτήματα για τα οποία όμως περιμένω μια απάντηση από τον κ. Τριγκάκη αλλά και τα μέλη της Δ.Κ.Πορτοχελίου:

1) Από πότε οι χώροι που παραχωρούνται σε καλλιτέχνες  δίνονται μετά από έλεγχο για τις προσωπικές τους επιλογές και πεποιθήσεις;

2) Από πότε αυτός ο σπουδαίος χώρος, το κτίριο Μίληση παραχωρείται αποκλειστικά σε ημέτερους και φιλικά προσκείμενους αν σκεφτεί μάλιστα κάποιος ότι η κ. Γαλάτη .ήταν υποψήφια με την ΝΕΔΥΠΕΡ  στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης  Μαϊου 2019.

3) Με ποια νόμιμη διαδικασία παραχωρήσατε τον χώρο και την αξιοποίηση του ακινήτου  όλα αυτά τα χρόνια κατά την δημοτική περίοδο 2014-2019;

4) Πως κάνατε πράξη την αρχή της καλής πίστης και της χρηστής διοίκησης στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δ.Κ.Πορτοχελίου;

5) Με ποια κριτήρια δίνετε την χρήση  του κτιρίου Μίληση;

6)Σε πόσα άτομα δεν δώσατε το κτίριο Μίληση προς πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης;

Αν τελικά υπάρχει το ενδεχόμενο να επανεξετασθεί το θέμα καλό είναι αυτό να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, προς αποκατάσταση του δικαίου».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ