Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων της Ηπείρου επισκέφθηκε ο Π.Νίκας

Το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων της Ηπείρου επισκέφθηκε ο Π.Νίκας

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε χθές Δευτέρα, ο νεοεκλεγέντας περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που λειτουργεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

 

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, και κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ, με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 52,6 εκατ.ευρώ (με τα 20 εκατ. ευρώ να προέρχονται από ΕΣΠΑ).

Το εργοστάσιο επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105.000 τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών. Η μονάδα αυτή λύνει, τουλάχιστον για τα επόμενα 27 χρόνια, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ.Νίκας αναφέρει:

“Επισκέφθηκα στα Ιωάννινα το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, συνοδευόμενος από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους Μανώλη Σκαντζό και Ανδρέα Τσουκαλά, όπου διαπιστώσαμε την άριστη λειτουργία του.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συζητήσαμε για ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στο θεσμό της περιφερειακής διοίκησης.

Κατόπιν, είχαμε μια ενημερωτική συνάντηση με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που έχει χειριστεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε τη διαδικασία το 2015 και από το 2018 ήδη λειτουργεί το εργοστάσιό της, το οποίο επεξεργάζεται τα απορρίμματα ολόκληρης της Ηπείρου. Τέτοιες συναντήσεις-επισκέψεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον”.

 

Συνάντηση για το φυσικό αέριο Νίκα με ΔΕΔΑ

Tην Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ., στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Νίκας, θα συναντήσει εκπροσώπους της εταιρείας ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) για να συζητήσουν σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θέλει να αναπτύξει η εταιρεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί και εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι με τεχνική εξειδίκευση, από όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

   

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ