Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚαθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλιακού τμήματος του λιμένα Ναυπλίου από τους συμμετέχοντες του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (“High School Summer Program – HSSP”) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Harvard, διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο 20 του μήνα.

 

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, και αποτελεί σημαντική ενότητα της συνολικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προγράμματος.

Στόχος της δράσης ήταν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αντίληψης ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος των σκουπιδιών και της διαχείρισής τους. Η υπόδειξη του σημείου έγινε, έπειτα από σχετικό αίτημα στην δημοτική Αρχή, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου το οποίο παρείχε την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης υγειονομική κάλυψη και οδηγίες ασφαλείας προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός, Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος με αφετηρία τον σταθμό του τρένου στο λιμένα της πόλης προχώρησαν στη συλλογή απορριμμάτων γύρω από τις γραμμές του τρένου έως το ύψος του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ναυπλιέων, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της πόλης, το Προεδρείο και τους εκπροσώπους του για τη συνολική συνεργασία και υποστήριξη.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου για τη συνεργασία κατά τη φάση προετοιμασίας, την κάλυψη της δράσης μας, όσο και για το έργο που συνολικά επιτελούν”, τονίζεται απο το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστήμιο Harvard.

Το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου (HSSP) αποτελεί μέρος της διαρκούς διαδικασίας ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων από το ΚΕΣ και προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες. Το HSSP αξιοποιεί τη μεθοδολογία αντίστοιχων προγραμμάτων του Harvardκαι υλοποιείται στο Ναύπλιο από ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου. Προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές του Harvard να εκτεθούν σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν τις διδακτικές κι επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα προσφέρει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξοικειωθούν με τον τρόπο εργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς προετοιμάζουν τα επόμενα εκπαιδευτικά τους βήματα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ