Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΤην πρέσβειρα της Σουηδίας δέχθηκε ο Π.Νίκας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Την πρέσβειρα της Σουηδίας δέχθηκε ο Π.Νίκας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Χθες Σάββατο, στο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε τον κ.Νίκα η πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από την πρόεδρο και μέλη του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

 

«Μας απασχόλησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Καλαμάτας, της ευρύτερης περιοχής της και της Σουηδίας, σε διάφορους τομείς.

Η συζήτηση εστιάσθηκε καταρχήν σε ισχυρές γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών, εκ των οποίων η κυριότερη είναι η παρουσία πολλών Ελλήνων, που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία. Αναφέρθηκα στην κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, που κατόρθωσε να αναπτυχθεί μέσα στην κρίση και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ συμφωνήσαμε να γίνουν ενέργειες για να αναπτυχθεί η μεταξύ μας συνεργασία σε διάφορους τομείς, (νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, προβολή περιοχής/προϊόντων, τουρισμός, εκπαίδευση, πολιτισμός κά)», δήλωσε σχετικά ο κ.Νίκας.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων!

Η πρέσβειρα βρέθηκε στην Καλαμάτα με την ευκαιρία της έναρξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο παρακολουθεί κάθε χρόνο.

Τον δήμαρχο Καλαμάτας, επισκέφθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο, η Debbie DesRosiers, σύμβουλος της Πρεσβείας του Καναδά επί Πολιτικών και Οικονομικών Υποθέσεων και επί θεμάτων Δημοσίων Σχέσεων, η οποία βρέθηκε στην Καλαμάτα με την ευκαιρία του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

«Πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση των σχέσεων με τον Καναδά, μια φιλική χώρα, όπου διαβιούν χιλιάδες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αποτελούν «γέφυρα» μεταξύ των δύο κρατών. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εμβάθυνση των σχέσεων της περιοχής μας με τον Καναδά και ανταλλαγή συμβολικών δώρων», δήλωσε ο κ.Νίκας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ