Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔ.Παντερμαλής, Ι.Ησαϊας και Νανά Μούσχουρη τιμήθηκαν με τα Βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Β....

Δ.Παντερμαλής, Ι.Ησαϊας και Νανά Μούσχουρη τιμήθηκαν με τα Βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Για δεύτερη χρονιά στην Ερμιόνη παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου έγινε η απονομή των βραβείων Πολιτισμού “Μαριάννα Βαρδινογιάννη”.

 

Τα βραβεία δόθηκαν σε τρεις προσωπικότητες του Πολιτισμού:
-Τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης κο Δημήτριο Παντερμαλή καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας
-Τον Ερμιονίτη φιλόλογο και ιστορικό συγγραφέα κο Γιάννη Ησαία και
-Την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια  κα Νανα Μούσχουρη.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στο θεσμό των βραβείων και στο έργο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και του Ελληνισμού, του Πολιτισμού και της ανθρωπιάς κας Μαριάννας Β Βαρδινογιάννη, αλλά και της οικογένειας της.  Αναφέρθηκε στην συνεργασία της και την αρωγή της για την δημιουργία του Μουσείου Ερμιόνης. 


Η κα Μαριάννα Β Βαρδηνογιάννη αναφέρθηκε στην θέσπιση των βραβείων του Δήμου Ερμιονίδας λέγοντας:
«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η γενέτειρά μου η Ερμιόνη, γιόρτασε τον Πολιτισμό μας πραγματοποιώντας και φέτος τα Βραβεία Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας. Πάντα πίστευα ότι μόνο μέσα από τη Ιστορία τον Πολιτισμό και την Τέχνη μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο». 

Αναφέρθηκε στις τρείς προσωπικότητες που τιμήθηκαν και βράβευσε τις τρείς αριστούχες μαθήτριες της Αργολίδας που εισήχθησαν στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ανέγνωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής (ακυρώθηκε η επισκεψή του λόγω του σεισμού), αναφερόταν στον «επαναπατρισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον αγώνα του Προέδρου του Μουσείου της συνένωσης τους. «Χωρίς τα Γλυπτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να συμβολίσει το αιώνιο πολιτισμικό του μήνυμα».

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ