Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΚαταγγελία του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας για παρεμπόδισης συνδικαλιστικής...

Καταγγελία του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας για παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας, καταγγέλλει την εργοδοσία της «Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας – ΡΕΑ» για προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

Η εργοδοσία για ευνόητους λόγους, επιχειρεί να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα,  καταπατώντας ακόμα  και τα  κατοχυρωμένα εργασιακά  δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 02/07/2019 έλαβε γνώση της γνωμοδοτήσεως του κ. Ορφανού, δικηγόρου και νομικού συμβούλου της εταιρείας, σχετικά με τον αριθμό των ημερών συνδικαλιστικής άδειας που δικαιούται, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου μας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, εργαζόμενος στην εταιρεία, την οποία και εφαρμόζει η επιχείρηση.

Προκαλεί ερωτηματικά η γνωμοδότηση, η οποία είναι εσφαλμένη, καταπατά τη νομοθεσία, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη άρθρα του Νόμου 1264/1982 για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4472/2017 και ισχύει, που αφορούν τις συνδικαλιστικές ιδιότητες του συναδέλφου για τις οποίες είναι ενήμερη η εταιρεία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
είναι καταφανής η προσπάθεια της εργοδοσίας, καταπατώντας ακόμα και το Νόμο, να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση, ώστε να αποτρέψει την οργάνωση, την υπεράσπιση, αλλά και την διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση, που στην χώρα μας, όπως είναι γνωστό, μετά από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και ρυθμίζεται νομοθετικά με το Ν.1264/1982. Οι διατάξεις του περιλαμβάνουν τόσο γενικά όσο και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και ισχύουν παράλληλα με τις διατάξεις του ΑΚ. Διασφαλίζουν το δικαίωμα των εργαζομένων να ιδρύουν ή να προσχωρούν σε συνδικαλιστική οργάνωση, δικαίωμα που προστατεύεται άλλωστε στα πλαίσια του γενικού δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι (αρθ. 12 §1 Συντ.), αλλά διασφαλίζουν κατά κύριο λόγο την ύπαρξη και προ παντός τη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ