Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜπάχαλο η πόλη του Ναυπλίου λόγω σύγκρουσης αντιπάλων οικογενειών ΡΟΜΑ - Ευθύνες...

Μπάχαλο η πόλη του Ναυπλίου λόγω σύγκρουσης αντιπάλων οικογενειών ΡΟΜΑ – Ευθύνες δεν υπάρχουν;

Για άλλη μια φορά το κράτος θέλοντας να βοηθήσει τους κατοίκους ΡΟΜΑ της περιοχής Ναυπλίου, στάθηκε απών και αδύναμο να εκτελέσει το μοίρασμα των τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ με ασφάλεια.

Το ΒΙΝΤΕΟ:

Εδώ και αρκετά χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις προκαλούνται σοβαρά επεισόδια, αφού διαφορετικές οικογένειες ΡΟΜΑ συμπλέκονται με αποτέλεσμα πέραν από τους μεταξύ τους τραυματισμούς να έχουμε την αναστάτωση της πόλης και την θέση σε κίνδυνο αθώων διερχόμενων πολιτών.

Η βοήθεια μοιράζεται σε ένα μη ασφαλές Εργατικό Κέντρο και χωρίς Αστυνομική παρουσία. Αυτή τη φορά τα επεισόδια πήραν έκταση και δεκάδες άτομα ΡΟΜΑ περιφέρονταν στην περιοχή της Πρόνοιας αιμόφυρτα, πριν καταλήξουν σε ένα από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Υπήρξαν και ζημιές σε αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην περιοχή.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο και εγκυμονεί κινδύνους. Αναρωτιόμαστε γιατί αναλαμβάνει το Εργατικό Κέντρο να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία χωρίς να τηρούνται κανόνες ασφαλείας.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι εικόνες σαν αυτές, που γίνονται σε κοινή θέα, με εκατοντάδες τουρίστες να γίνονται κοινωνοί  του συμβάντος και να τραβούν και κοινοποιούν φωτογραφίες πρέπει να σταματήσουν.

Ο διαμοιρασμός τροφίμων στους ΡΟΜΑ πρέπει να γίνεται εκτός κέντρου της πόλης του Ναυπλίου και ίσως μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των αντιπάλων οικογενειών, που χωρίς αμφιβολία είναι πασίγνωστοι στις τοπικές αρχές.   

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ