Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Δημ.Σφυρής στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ο Δημ.Σφυρής στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε προ ημερών η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

 

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μια σημαντική ενημέρωση απο τον πολιτικό μηχανικό Κυρ.Μαυρίδη για την “υλοποίηση ώριμων έργων ανάκτησης/ ή και διάθεσης αστικών αποβλήτων”, για την πρόσκληση του Επιχ.Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αφορά προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απο τον ΦΟΔΣΑ και την έγκριση συμφωνητικών για εξωδικαστική επίλυση ή συμβιβασμό με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση.

Στην συνεδρίαση βρέθηκε και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημ.Σφυρής, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

Και σ´αυτή τη συνέλευση επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις του Δήμου Ερμιονίδας για την μεταβατική περίοδο. Ο πρώτος δήμος της Πελοποννήσου που κάνει διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Η παρέμβασή μου ήταν για άλλη μια φορά καθοριστική, μεταφέροντας την εμπειρία και τους τρόπους υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού.
Ο τελικός σχεδιασμός πρέπει να στηρίζεται όχι μόνο σε προδιαγραφές και οικονομικά στοιχεία επένδυσης. Αλλά να βασίζεται σε κριτήρια για την άμεση υλοποίηση, την βιωσιμότητα, την αυτόνομη προδιαλογή,την ανακύκλωση, την μηχανική ανάκτηση, και την κομποστοποίση. Χωρίς την χωροθέτηση, την κατασκευή των Πράσινων Σημείων και Σταθμών Μεταφόρτωσης δεν μπορεί να λυθεί το προβλημα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Ευχαρίστησε τον ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια που αποδέχτηκαν τη δημιουργία Πράσινου Δημοτικού Σημείου και σταθμού μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα. Η κατασκευή του δεν θα επιβαρύνει τους δημότες Ερμιονίδας με το κόστος μεταφοράς.
Χωρίς όμως κεντρικές μονάδες επεξεργασίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης δεν μπορει να υπάρξει αποτελεσμα, καθώς μετά την προσωρινή διαχείριση πρέπει να διατεθεί για επεξεργασία . Η συζήτηση πρέπει να γίνει για το κόστος και τους όρους διαχείρισης της κεντρικής μονάδας ώστε να μην επιβαρυνθουν οι πολίτες”.

Τον Δήμο Ερμιονίδας, εκπροσώπησαν εκτός απ´τον δήμαρχο, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΦΟΔΣΑ Απ.Λαδάς και Γεωρ. Κρουμπούζος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ