Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣΟστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα ώμου - Ο ορθοπεδικός απαντά!

Οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα ώμου – Ο ορθοπεδικός απαντά!

Τα οστά έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε κάθε μηχανικό φορτίο που δέχονται. Έτσι εκτελούν πολλές κινήσεις ανάλογα με τον κάθε οργανισμό και την ηλικία.

 


Στην οστεοπόρωση ωστόσο που παρατηρείται μειωμένη οστική μάζα, αυξάνεται ο κίνδυνος για κάταγμα. Άλλη περίπτωση που μπορεί να επιφέρει κίνδυνο στον οργανισμό είναι ένας τραυματισμός ή η πάροδος της ηλικίας που μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα.

Οστεοπόρωση

Διάφοροι είναι οι παράγοντες κινδύνου στην οστεοπόρωση. Αυτοί είναι οι γενετικοί παράγοντες, η κληρονομικότητα, η ηλικία, η εμμηνόπαυση καθώς και διάφορες παθήσεις.

Δυστυχώς όσον αφορά τα συμπτώματα, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει συμπτωματολογία ή η γυναίκα δεν μπορεί να την αντιληφθεί. Μπορεί η αλλοίωση να προκαλείται επί χρόνια έως ότου προκύψει το κάταγμα. Για τη διάγνωση της πάθησης χρειάζεται να κάνει ο ασθενής μέτρηση οστικής πυκνότητας, στην οποία ο γιατρός θα πατήσει για να μπορέσει να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη πορεία αντιμετώπισης.

Οι σύγχρονες θεραπείες έχουν το καλό, ότι μπορούν να αποκλείσουν την επιπλέον απώλεια οστικής μάζας. Σίγουρα η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της πάθησης καθώς επίσης και η πρόσληψη του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Οστεοαρθρίτιδα ώμου

Για την οστεοαρθρίτιδα ώμου, η οριστική θεραπεία μπορεί να είναι η ολική αρθροπλαστική. Πρόκειται για μία εκφυλιστική πάθηση που με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να χειροτερεύει. Σε αυτήν την πάθηση η κίνηση του ώμου περιορίζεται και φθείρονται οι αρθρικές επιφάνειες.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 1-2 ημέρες. Γενικά, οι επεμβάσεις της ολικής αρθροπλαστικής είναι χειρουργείο που δεν επιφέρει κινδύνους.

 

Στην Osteon θα βρείτε τις πλέον εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλο τι φάσμα της ορθοπεδικής από ιατρούς πλήρως εξειδικευμένους.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ