Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΝΕΡΓΕΙΑΜονώσεις ταρατσών - Πως προστατεύουν ολόκληρο το κτήριο

Μονώσεις ταρατσών – Πως προστατεύουν ολόκληρο το κτήριο

Η υγρασία είναι ο πιο συχνός παράγοντας φθοράς σε ένα ολόκληρο κτήριο. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, συνήθως το νερό εξατμίζεται και έτσι χάνει την ιδιότητά του.
Όταν αυτό συμβαίνει μέσα στα δομικά υλικά, προκαλούνται αλλαγές πολλών τύπων που διασπούν τη δομή και έτσι η φθορά είναι αναπόφευκτη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί ο ένοικος να παρατηρεί μία απλή υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου, ωστόσο οι αλλοιώσεις μπορεί να έχουν εμφανιστεί στα δομικά στοιχεία της οικοδομής και να χρειάζεται να κάνετε πολλές εργασίες.

Οι εργασίες που προτείνονται από τα βασικά συνεργεία είναι συνήθως θερμομόνωση ταρατσών, εξωτερική θερμομόνωση και θερμοπρόσοψη.

Τα συνολικά οφέλη από κάθε μία εργασία, είναι πολλά. Αφορούν τη μείωση του κόστους θέρμανσης, την αποφυγή της υγρασίας και την βελτίωση της ηχομόνωσης. Δηλαδή, με λίγα λόγια, με την κατάλληλη μόνωση ταράτσας το σπίτι είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Τα έξοδα μειώνονται και μάλιστα η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει σε ποσοστό πάνω από 50%.

Ποια είναι η καταλληλότερη περίοδος για να κάνετε μόνωση;

Μπορείτε να εφαρμόσετε μόνωση στην ταράτσα ή εξωτερική θερμομόνωση οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου, αρκεί να μην βρέχει. Για να είστε σίγουροι για το απρόβλεπτο του καιρού, επιλέξτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Γιατί είναι απαραίτητο να κάνετε τις εργασίες άμεσα;

Ένα σπίτι που δεν έχει μόνωση ή έχει ελλιπή θερμομόνωση, μπορεί να αυξήσει το κόστος του κατά πολύ. Έπειτα αφήνει εκτεθειμένη την κατασκευή με κίνδυνο να παρουσιαστούν με τον καιρό μεγαλύτερα προβλήματα.

Λάβετε μία πολύ καλή προσφορά για μόνωση σπιτιού με εγγύηση ποιότητας και για την εργασία μόνωσης που θέλετε να εφαρμόσετε στην κατασκευή σας.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ