Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑπό 12 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου η 22η Έκθεση Αγροτουρισμού...

Από 12 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου η 22η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, στο λιμάνι στης Αρχαίας Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί η 22η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου η οποία θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

 

Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη- επίτιμου δημότη Επιδαύρου, διαμορφώνοντας ένα νέο για τα τότε δεδομένα, θεσμό που σύντομα υιοθετήθηκε από πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η έκθεση συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο, τους νομούς της Πελοποννήσου και ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με προϊόντα της ελληνικής γης, τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.

Ο κύριος όγκος των επισκεπτών, που ξεπερνά τις 15.000 απαρτίζεται εκτός από ντόπιους και παραθεριστές, και από τους θεατές των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα στο μικρό και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι συνδιοργανωτής της έκθεσης, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, σε συνδυασμό με τα έθιμα και την παράδοση της πελοποννησιακής γης, έχουν πολλάκις προβληθεί σε δράσεις εξωστρέφειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μέσω εκδηλώσεων γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, οι οποίες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, όπου και αν παρουσιάστηκαν.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ