Οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα ώμου – Ο ορθοπεδικός απαντά!

- Advertisement -

Τα οστά έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε κάθε μηχανικό φορτίο που δέχονται. Έτσι εκτελούν πολλές κινήσεις ανάλογα με τον κάθε οργανισμό και την ηλικία.

- Advertisement -

 


Στην οστεοπόρωση ωστόσο που παρατηρείται μειωμένη οστική μάζα, αυξάνεται ο κίνδυνος για κάταγμα. Άλλη περίπτωση που μπορεί να επιφέρει κίνδυνο στον οργανισμό είναι ένας τραυματισμός ή η πάροδος της ηλικίας που μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα.

Οστεοπόρωση

Διάφοροι είναι οι παράγοντες κινδύνου στην οστεοπόρωση. Αυτοί είναι οι γενετικοί παράγοντες, η κληρονομικότητα, η ηλικία, η εμμηνόπαυση καθώς και διάφορες παθήσεις.

Δυστυχώς όσον αφορά τα συμπτώματα, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει συμπτωματολογία ή η γυναίκα δεν μπορεί να την αντιληφθεί. Μπορεί η αλλοίωση να προκαλείται επί χρόνια έως ότου προκύψει το κάταγμα. Για τη διάγνωση της πάθησης χρειάζεται να κάνει ο ασθενής μέτρηση οστικής πυκνότητας, στην οποία ο γιατρός θα πατήσει για να μπορέσει να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη πορεία αντιμετώπισης.

Οι σύγχρονες θεραπείες έχουν το καλό, ότι μπορούν να αποκλείσουν την επιπλέον απώλεια οστικής μάζας. Σίγουρα η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της πάθησης καθώς επίσης και η πρόσληψη του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Οστεοαρθρίτιδα ώμου

Για την οστεοαρθρίτιδα ώμου, η οριστική θεραπεία μπορεί να είναι η ολική αρθροπλαστική. Πρόκειται για μία εκφυλιστική πάθηση που με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να χειροτερεύει. Σε αυτήν την πάθηση η κίνηση του ώμου περιορίζεται και φθείρονται οι αρθρικές επιφάνειες.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 1-2 ημέρες. Γενικά, οι επεμβάσεις της ολικής αρθροπλαστικής είναι χειρουργείο που δεν επιφέρει κινδύνους.

 

Στην Osteon θα βρείτε τις πλέον εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλο τι φάσμα της ορθοπεδικής από ιατρούς πλήρως εξειδικευμένους.

 

 

- Advertisement -
 

________________