Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣτο έλεος του καιρού η Θεσσαλία: Καταιγίδα, χαλάζι, ανεμοθύελλα και… καύσωνας!

Στο έλεος του καιρού η Θεσσαλία: Καταιγίδα, χαλάζι, ανεμοθύελλα και… καύσωνας!

Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση, αλλά και δυνατούς ανέμους σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7), κυρίως στην περιοχή του Αργυροπουλίου στον Τύρναβο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Από το χαλάζι έχουν προκληθεί ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ ο δυνατός άνεμος προκάλεσε και πτώσεις δέντρων στην περιοχή.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας έχει δεχθεί κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φαινομένων.

Ξεριζώθηκαν καλλιέργειες από την ανεμοθύελλα
Άνευ προηγουμένου ζημιές προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με το χαλάζι, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Χαλάζι στο Ανατολικό Πήλιο
Κι ενώ η θερμοκρασία στη Μαγνησία δείχνει να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου, στο Ανατολικό Πήλιο ξέσπασε χαλάζι.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες της περιοχής αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική αλλαγή του καιρού και έτρεχαν να προφυλαχθούν από την έντονη χαλαζόπτωση!

φωτο αρχείου

πηγηwww.newsbomb.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ