Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΗ Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας η νεώτερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας η νεώτερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο

Αυτή είναι η Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Είναι 37 ετών και η νεώτερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο. Είναι επίσης η πρώτη δυτική γυναίκα που γεννάει ενώ βρίσκεται στην εξουσία. Στις 21 Ιουνίου γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το ονόμασε Neve Te Aroha. «Te Aroha» σημαίνει «Η Αγάπη» στα Μάορι. Αντιπροσωπεύει όλα τα ονόματα που υποβλήθηκαν, κατόπιν αιτήματος της, από διάφορες φυλές σε όλη τη χώρα.

Αυτός είναι ο Clarke Gayford, ο σύντροφος της (όχι ο σύζυγος της!). Είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την αλιεία. ΑΥΤΟΣ (!!!) θα μείνει στο σπίτι με το παιδί όταν αυτή θα επιστρέψει στη διοίκηση της χώρας (6 εβδομάδες μετά τη γέννηση). Πιστεύει ότι είναι λογικό να παραιτηθεί από την καθημερινή του δουλειά για να μένει στο σπίτι και να φροντίζει το μωρό. Φοράει ένα πουλόβερ που πήρε από op-shop (κατάστημα μεταχειρισμένων) στο Gisborne.

Μια εβδομάδα μετά τη γέννηση, η Jacinda εισήγαγε ένα «Πακέτο Οικογενειών» ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασίζεται στη γνώση ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι τα πιο σημαντικά. Το πακέτο δίνει επιπλέον 75 δολάρια την εβδομάδα σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με νέα μωρά και επιπλέον 700 δολάρια τον χρόνο σε οικογένειες για το κόστος της χειμερινής θέρμανσης. Μαζί με άλλα μέτρα το πακέτο αυξάνει την Αμειβόμενη Άδεια (Paid Leave) για όλους τους νέους γονείς από 18 εβδομάδες σε μέχρι 26 εβδομάδες. Υπολογίζεται να επηρεάσει περισσότερες από 650 χιλιάδες οικογένειες μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως. Tις λεπτομέρειες ανακοίνωσε από τον καναπέ της, χωρίς μακιγιάζ, μέσω του Facebook Live, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θηλασμού του παιδιού της.

Καμία δόση υπερβολής. Είναι απλά στη Νέα Ζηλανδία.

Repost by Georgia Yiangou

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ