Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠύρινο μέτωπο 2 χιλιομέτρων στην μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στη Φθιώτιδα

Πύρινο μέτωπο 2 χιλιομέτρων στην μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στη Φθιώτιδα

Μάχη να περιορίσουν ένα επικίνδυνο μέτωπο που κινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου σε ορεινή δύσβατη περιοχή δίνουν πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στη Φθιώτιδα, στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Γραμμένη και Παλιούρη του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα, 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα.

Μέχρι την δύση του ηλίου στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάση Καρακάντζα «όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν αυτό περάσει προς το χωριό Τρίλοφο ή προς το χωριό Μοσχοκαρυά, καθώς από εκεί και μετά πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται μέσα στη νύχτα. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν χωριά, καθώς η φωτιά έχει απομακρυνθεί από αυτά»

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία σε ορεινή περιοχή και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, καθώς αναπτύχθηκε προς τρεις κατευθύνσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μπόρεσαν να ελέγξουν τα δύο από τα τρία μέτωπα πολύ γρήγορα, όμως ένα μέτωπο που κινείται βόρεια προς την περιοχή του Δομοκού ξέφυγε, παρά τις ρίψεις νερού.

Η φωτιά αρχικά κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Παλιούρι και Καστρί. Όμως η φορά του ανέμου άλλαξε, η φωτιά απομακρύνθηκε από τα χωριά Καστρί και Παλιούρι και πλέον σχημάτισε ένα μέτωπο που κινείται βόρεια ανάμεσα στα χωριά Τρίλοφο και Μοσχοκαρυά, όπου η μάχη συνεχίζεται από αέρος.

Οι φλόγες κατέκαψαν αρκετά στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, βοηθούμενες από τον δυνατό όσο και καυτό αέρα που φυσάει στην περιοχή. Ωστόσο το μέτωπο έχει απλωθεί σε μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων και κινείται προς δύσβατες ακατοίκητες περιοχές.

φωτο αρχείου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ