Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗμερίδα από την ΕΣΕΕ: «120 δόσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία....

Ημερίδα από την ΕΣΕΕ: «120 δόσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία. Ευκαιρίες και προβλήματα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη θεματική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την ΕΣΕΕ με θέμα: «120 δόσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία. Ευκαιρίες και προβλήματα».

 

Οι δύο εισηγητές, καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες, ο καθένας στο αντικείμενό του κύριοι Δημήτρης Μπούρλος, εργατολόγος  και Αντώνης Μουζάκης φοροτεχνικός, ανέλυσαν διεξοδικά τις ευκαιρίες που δίνονται στους οφειλέτες του Δημοσίου των χρόνων της κρίσης. Ταυτόχρονα επεσήμαναν και τα προβλήματα που έχουν οι νέες ρυθμίσεις και την προσοχή που χρειάζεται να δοθεί για να αξιοποιήσει ο κάθε οφειλέτης τη δυνατότητα που του δίνεται να απεμπλακεί από τον βραχνά των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Η ημερίδα μεταδόθηκε μέσω livestreaming από το κανάλι της ΕΣΕΕ στο Youtube, απ’ όπου την παρακολούθησε πλήθος συναδέλφων από όλη την Ελλάδα.

Οι εισηγητές έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν. Ειδικότερα απάντησαν και στην παρέμβαση του Προέδρου της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κυρίου Βασίλη Παγώνη σχετικά με το:

  • αν συμφέρει  η κατάθεση αιτήματος από την πλευρά του οφειλέτη ασφαλισμένου για επανυπολογισμό των οφειλών του για την περίοδο 2002-2016 και 
  • με τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση προς την εφορία των οφειλών από οποιαδήποτε πηγή κι αν αυτές προέρχονται, αρκεί να είναι βεβαιωμένες μέχρι 31-12-2018 και άλλα.

Επί τη ευκαιρία, ο Πρόεδρος Βασίλης Παγώνης υπέβαλε στην ΕΣΕΕ τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Να γίνει παρέμβαση ώστε η κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών που γίνεται αυτόματα, όταν λήγει η ρύθμιση και εξοφλείται το οφειλόμενο ποσό, να μη χρειάζεται αίτημα του οφειλέτη και μια δαιδαλώδης διαδικασία για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί, αλλά να γίνεται αυτόματα με ευθύνη της αρχής που επέβαλε την κατάσχεση. 
  2. Να σταματήσουν επιτέλους οι διακρίσεις μεταξύ των επιχειρηματιών και όλων των υπολοίπων φορολογουμένων, όπως αυτή που επιβάλλεται στην περίπτωση πλήρους εξόφλησης της οφειλής, όπου όλοι οι άλλοι έχουν 100% μείωση των προσαυξήσεων, ενώ οι επιχειρηματίες 85%. Το κράτος πρέπει να σταματήσει την άνιση και άδικη μεταχείριση εις βάρος των επιχειρηματιών.

Εκ μέρους της ΠΟΕΕ παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο, ο Γραμματέας κύρος Κώστας Βερδελής και ο Ταμίας κύριος Παναγιώτης Λυγερός.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κύριος Γιώργος Καρανίκας βεβαίωσε ότι τέτοιου είδους θεματικές ημερίδες θα διοργανώσει η ΕΣΕΕ με πολλές ενδιαφέρουσες θεματολογίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τα στελέχη της ΠΟΕΕ είναι στη διάθεση των συναδέλφων των Συλλόγων-μελών της για ενημέρωση και λύση τυχόν αποριών. Παράλληλα απορίες μπορούν να υποβάλλονται στην ΕΣΕΕ, στο email: [email protected]

Εκ της Ομοσπονδίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ