Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ-ΧΡΗΣΙΜΑ-ΠΑΡΑΞΕΝΑΑυτός είναι ο απόλυτος οδηγός οργάνωσης του γάμου σας

Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός οργάνωσης του γάμου σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το weddding-planning timeline

Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη πρόταση, και αφού έχετε πει το πολυπόθητο ναι, έχουν αρχίσει να περνάνε οι πρώτες ανησυχίες για τη προετοιμασία του γάμου από το μυαλό σας. Αν βέβαια, δεν είστε άνθρωποι του προγράμματος και η αναβλητικότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας, δημιουργήσαμε ένα πλάνο οργάνωσης γάμου για να μην σας ξεφύγει τίποτα.

Προτείνουμε να ακολουθήσετε βήμα-προς-βήμα τη δοκιμασμένη και αληθινή προσέγγιση για τον προγραμματισμό του γάμου, από 12 μήνες μέχρι την μεγάλη ημέρα, για να χρησιμεύσει ως λίστα ελέγχου. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και εμείς είμαστε εδώ με πολύ χρήσιμα tips & tricks του απόλυτου wedding-planning timeline!

12+ Μήνες

Πότε; Επιλέξτε το μήνα που θέλετε να παντρευτείτε και έχετε ως back-up plan 2 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες.

Budget: Ορίστε το budget που μπορείτε να δαπανήσετε και μείνετε πιστοί σε αυτό. Να υπολογίσετε με το παραπάνω τα έξοδα γιατί υπάρχουν κρυφά μικρά έξοδα που πιθανόν να μην είχατε υπολογίσει εξ αρχής.

Θέμα: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Pinterest Board από θεματικές γάμων που σας άρεσαν για να καταλήξετε στο δικό σας όραμα.

Κουμπάροι: Ενημερώστε από νωρίς τους κοντινούς σας ανθρώπους ότι τους θέλετε κουμπάρους στη πιο σημαντική σας ημέρα.

10+ Μήνες

Wedding planner: O wedding planner μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το γάμο όπως τον φαντάζεστε αλλά και και να έρθετε σε επαφή με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες.

Guest List: Μην ξεχνάτε ότι ο γάμος σας δεν είναι μια οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση που πρέπει να καλέσετε κάθε γνωστό και μακρινό συγγενή σας για να ευχαριστήσετε τους γονείς σας. Θα πρέπει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.

Book a venue: Αφού, λοιπόν, έχετε μια πρώτη εικόνα για τους καλεσμένους, οραματιστείτε το χώρο που θα θέλατε να λάβει χώρα ο γάμος σας, επισκεφθείτε αντίστοιχους χώρους, που θα καλύψουν τον αριθμό των καλεσμένων σας και κλείσ’τε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Βρείτε ένα σημείο που είναι βολικό ως προς τη πρόσβαση, όμορφο και οικονομικά συμφέρον.

Εκκλησία ή Δημαρχείο: Μην ξεχάσετε τα δικαιολογητικά του γάμου.

9+ Μήνες

Order the wedding dress: Μπορεί να χρειαστούν εννέα μήνες για ένα φόρεμα που έχετε παραγγείλει, αν το επιλέξετε από νωρίς. Θα δοκιμάσετε πολλά προκειμένου να καταλήξετε στο δικό σας. Γι’αυτό αφιερώστε χρόνο…

Catering: Εάν το venue δεν παρέχει φαγητό, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε σε εταιρείες Catering από τώρα ώστε να συζητήσετε την επιλογή του μπουφέ ή την επιλογή του σερβιριστού μενού.

Φωτογράφοι και Βιντεογράφοι: Ζητήστε να δείτε προηγούμενη δουλειά τους και να συζητήσετε ενδεχόμενο για ενναλακτικό photo-shooting ή βίντεο.

Dj or Band: Μην ξεχάσετε τη μουσική, είτε μπάντα είτε dj, εξασφαλίστε ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα..

8-6 Μήνες

Wedding Web site: Όχι μόνο έχετε τη δική σας ιστοσελίδα γάμου, όντας ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε την ιστορία σας και να δώσετε στους καλεσμένους σας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πρακτικές πληροφορίες που χρειάζονται για το γάμο σας αλλά μπορεί να αποτελέσει εργαλείο προγραμματισμού και το σημαντικότερο, κάτι που θα μείνει για πάντα δικό σας. Μην ξεχάσετε τη δημιουργία wedding #hashtag.

Wish list|Registering: Ορίστε τη λίστα γάμου σας για να διευκολύνετε τη ζωή σας και τους καλεσμένους.

Προσκλήσεις: Οι προσκλήσεις είναι η πρώτη εντύπωση των καλεσμένων για το υπέροχο ceremony που επακολουθεί. Φροντίστε να σας αντιπροσωπεύουν και να συνδέονται με το υπόλοιπο στιλ και τη θεματική του γάμου.

5 Μήνες

Ανθοστολισμός: Πέρα από την ανθοδέσμη, σας ενδιαφέρει ο ανθοστολισμός του χώρου, της εκκλησίας όπως επίσης και το food styling του wedding cake. Επιλέξτε τον flourish specialist που θα αποτυπώσει το όραμα σας σε συνθέσεις από άνθη εποχής.

Groom’s Outfit: Μία πρώτη έρευνα του κουστουμιού επιβάλλεται.

Wedding Cake|Menu Tasting: Η ώρα της δοκιμής. Η γαμήλια τούρτα, πέρα από την υπέροχη γεύση που επιβάλλεται να έχει, θα πρέπει να είναι η απόλυτη αντανάκλαση του στιλ και των γεύσεων που σας αρέσουν, όπως επίσης και το τελικό μενού.

What about honeymoon? Πρώτες σκέψεις για την γαμήλια απόδραση. Μην κάνετε πίσω στο πιο τρελό σας όνειρο. Κάνετε μία έρευνα αγοράς και δείτε ποιος προορισμός σας συμφέρει αλλά καλύπτει και τα γούστα σας.

Save the date: Αποστέλλονται πριν από την επίσημη πρόσκληση γάμου, ένα save-the-date ανακοινώνει μια επερχόμενη ημερομηνία του γάμου και ζητά από τον παραλήπτη να κρατήσει  την προαναφερθείσα ημερομηνία στο ημερολόγιό του.

4 Μήνες

Fitness Challenge: Αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά που σας προβληματίζουν, είναι η ιδανική περίοδος να ξεκινήσετε μία διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και ένα δυναμικό αλλά όχι καταπονητικό πρόγραμμα άσκησης.

Bridesmaids: Οι φίλες της νύφης καλούνται να λάβουν τη θέση τους στην εκκλησία και να βοηθήσουν σε ό,τι last-tasks προκύψουν. Βέβαια θα χρειαστούν ανάλογη ενδυμασία οπότε μην ξεχάσετε να διαλέξετε και το αντίστοιχο outfit.

Book your honeymoon: Ήρθε η ώρα να οριστικοποιήσετε το μέρος, να κλείσετε το ξενοδοχείο και συμφέρουσες πτήσεις.

Reception Timeline: Θα βοηθούσε πολύ αν δημιουργούσατε, σε συννενόηση με τη σύμβουλο του γάμου σας, ένα timeline της ημέρας του γάμου προκειμένου να γίνουν όλα on time.

Πρόβα νυφικού: Κανονίστε το εγκαίρως προκειμένου η designer να κάνει αλλαγές που είναι πιθανόν να προκύψουν.

Shoes on: Μην νομίζετε ότι επειδή το wedding gown είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, τα παπούτσια δεν κατέχουν ανάλογη σημασία. Δώστε αντίστοιχη προσοχή γιατί όλα τα μάτια θα είναι πάνω σας!

3+ Μήνες

Επιλογή|Παραγγελία κουστουμιού και παπουτσιών γαμπρού: Αφού καταλήξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν θα το χάσετε!

Hairstylish & Make-Up Artist: Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες που εμπιστεύεστε και κανονίστε μέρος και ώρα για τις πρώτες δοκιμές.

Αποστολή προσκλήσεων: Όλες οι προσκλήσεις θα πρέπει να αποσταλούν τουλάχιστον έξι εβδομάδες μπροστά, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους σας επαρκή χρόνο για να απαντήσουν και εξασφαλίζοντας ότι θα λάβετε αξιόπιστο αριθμό κεφαλών μία ή δύο εβδομάδες πριν από την εκδήλωση. Για γάμους προορισμού ή διακοπών-Σαββατοκύριακου, όσο πιο νωρίς στέλνονται, τόσο το καλύτερο.

Παραγγελία μπομπονιερών: Νομίζατε ότι τις ξεχάσαμε;

Τελειοποίηση μενού|γλυκών όπως επίσης ποτών και cocktails του party

Προγραμματισμός της μεταφοράς και διαμονής των καλεσμένων σε περίπτωση που έρχονται από άλλη πόλη ή χώρα.

2 Μήνες

Bachelor|Bachelorette! H πιο fun στιγμή είναι εδώ! Όσο για το πότε θα γίνει, ξεχάστε το βράδυ πριν από τον γάμο. Συνήθως, ένα τριήμερο εκτός Αθηνών αποτελεί σίγουρη επιτυχία. Μην έχετε όμως άγχος και γι’αυτό. Συνήθως αυτή είναι μία διαδικασία που αναλαμβάνουν οι παρέες των μελλόνυμφων όμως δεν είναι κακό να εκφράσετε τις επιθυμίες σας, ένα πάρτι που είναι αφιερωμένο σε εσάς και σκοπός είναι να περάσετε καλά.

Music details: Τελική music list.

Νυφικά εσώρουχα: Η sensual πλευρά του εαυτού σας πρέπει να αποτυπωθεί και στην επιλογή των νυφικών εσωρούχων.

6-4 Εβδομάδες

Βέρες|Στέφανα: Έχετε αγοράσει τα δαχτυλίδια σας; Αν όχι, τώρα είναι η ώρα.

Aνακοίνωση γάμου σε εφημερίδα.

Τελική πρόβα νυφικού: Η καλύτερη ώρα. Μαζευτείτε με τις κολλητές και τη μαμά σας και ας γίνουν…τα αποκαλυπτήρια.

Bridal accessories: Πέρα από τα παππούτσια, μπορεί να χρειαστείτε αξεσουάρ μαλλιών. Μην τα αφήσετε τελευταία στιγμή.

Επιλογή make up και χτενίσματος: Όσο ωραίο κι αν φαντάζει το να βάφεστε και να χτενίζεστε κάθε λίγο και λιγάκι, πρέπει να καταλήξετε. Δεν θέλουμε αλλαγές την τελευταία στιγμή.

Wedding Planner-Last call:Αν νομίζετε ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, μην τις αφήσετε για τις τελευταίες ημέρες. Ζητήστε τη βοήθεια της ειδικού και κλείστε όποια εκκρεμότητα.

2 Εβδομάδες (Last-weeks details..)

Επαφή με καλεσμένους: Οριστικοποιήστε τον αριθμό καλεσμένων, αφού πρώτα έρθετε σε επαφή με όσους δεν σας έχουν απαντήσει.

Seating plan: Οργανώστε τις θέσεις των καλεσμένων, αφού πρώτα επικυρώσετε τον ακριβή αριθμό αυτών. Φροντίστε να βάλετε τις κοινές παρέες μαζί.

Check! Ελάτε σε επαφή με τους συνεργάτες του γάμου και φιξάρετε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Παραλαβή νυφικού: (Yoohoo!)

Break in Those Shoes: Μα φυσικά και θα κάνετε πρόβες με τα παππούτσια έστω μία εβδομάδα πριν. Δεν θέλετε κοκκινίλες και πριξίματα.

Παραλαβή κουστουμιού: Δεν χρειάζεται να τα αναλάβετε όλα εσείς. Αυτό είναι αρμοδιότητα του γαμπρού.

Hair Done: Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, μην το αμελήσετε. Σε περίπτωση που πάει κάτι λάθος, να έχετε περιθώριο διόρθωσης.

1 Εβδομάδα

To do list:Τσεκάρετε τη λίστα με τα things-to-do και βεβαιωθείτε ότι οι εκκρεμότητες έχουν δρομολογηθεί.

Spa: Ένα χαλαρωτικό spa θα σας χαλαρώσει μετά από όλους αυτούς τους μήνες στρες.

What about the 2-of-you? Τι θα λέγατε αφού, κλείσετε τις εκκρεμότητες που σας απασχολούν, να οργανώσετε εξόδους ή δραστηριότητες μέσα στην εβδομάδα με το σύντροφο σας για να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί;

1 μέρα πριν από τον γάμο

Μanicure – Pedicure: Όχι όπου κι όπου. Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς στα άκρα σας. Κλείστε ραντεβού μία εβδομάδα πριν προκειμένου να σας περιποιηθούν και να βγει το αποτέλεσμα της επιλογή σας.

Σωστή διατροφή, κατανάλωση νερού και ύπνος …για ενυδάτωση της επιδερμίδα σας. Ας το παραδεχτούμε- η ξεκούραση σας κάνει εσωτερικά και εξωτερικά, μια πιο χαρούμενη και πιο ήρεμη νύφη.

Η μεγάλη ημέρα

Νυφική προετοιμασία: Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μαλλιά, βάψιμο και νυφικό. Και φυσικά γέλια και άπειρες φωτογραφίες με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Charge your phone- just in case…

Πηγή: www.yes-i-do.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ