Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟριστική αξιολόγηση των προτάσεων για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου

Οριστική αξιολόγηση των προτάσεων για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου

Αναρτήθηκε από την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οριστικός πίνακας των αξιολογημένων προτάσεων για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε την ένταξη των προτάσεων δώδεκα δήμων σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας.

Οι σύλλογοι αυτοί είναι ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου «Ο Ερμής», ο Εμπορικός – Επαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Λεωνιδίου «Νέα Εποχή», ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής», ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος», η Ένωση Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Βάρδας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, στον οριστικό πίνακα των αξιολογημένων προτάσεων κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης θα ήθελαν να συγχαρούν όσους εντάθηκαν στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». Η ένταξη στο πρόγραμμα αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι προσδοκώμενοι πόροι θα επιτρέψουν την ανάπλαση των εμπορικών κέντρων και την αναβάθμιση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος θα αλλάξει ριζικά η αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων, θα ενισχυθεί σημαντικά η τοπική οικονομία και θα δοθεί οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες των περιοχών.

Η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα φέρει ανάπτυξη και θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ταυτότητας σε κάθε πόλη. Σε όσα μέλη μας δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, ευελπιστούμε να προκηρυχθεί εκ νέου πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν και να το εκμεταλλευτούν για να κινηθεί επιτέλους η πολύπαθη αγορά.

Εκ της Ομοσπονδίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ